Az ítéletidőt is legyőzték a gokartosok

Vágólapra másolva!
2006.07.30. 21:24
Címkék
A szombat este Budapestet elérő vihar csak késleltetni tudta az Old Spice Challenge döntőjét, Magyarország legnagyobb nyílt gokartversenyét, amelynek selejtezőiben több mint háromezren, a szombati fináléban pedig 240-en álltak rajthoz. Az utolsó futamokat végül vizes körülmények között, de így is magas színvonalon rendezték. A verseny betétfutamaiban ismert sportolók, zenészek, közéleti személyiségek, modellek, valamint újságírók is gokartba ültek.
Urbán Flórián kifejezetten jól érezte magát a számára kissé idegen sportágban
Urbán Flórián kifejezetten jól érezte magát a számára kissé idegen sportágban
Urbán Flórián kifejezetten jól érezte magát a számára kissé idegen sportágban
Urbán Flórián kifejezetten jól érezte magát a számára kissé idegen sportágban


A végsőkig kitartottak a versenyzők az Old Spice Challenge döntőjén, Magyarország legnagyobb nyílt gokartversenyén szombaton Budapest „tetején”, a WestEnd City Center tetőterén. Erre szükség is volt, ugyanis – bár az esemény ragyogó napos időben kezdődött – a nyolc elődöntőből és a nagydöntőből álló finálét óriási felhőszakadás és szélvihar szakította félbe az utolsó elődöntő előtt. Bár a szervezők fejében az is megfordult, hogy másnapra halasztják a hátralévő két futamot, a versenyzők jelezték: ők mindenképpen indulni akarnak, akár még a rendkívüli szélsőséges körülményeket is vállalva.

Az időjárás végül a bátrak mellé állt, és mintegy másfél órás kényszerszünet után elállt az eső. A nedves aszfalt természetesen jelentősen megnehezítette az utolsó elődöntő, majd az azt követő nagydöntő résztvevőinek dolgát, ők azonban ebben az extrém helyzetben is megállták a helyüket, s különösebb baleset nélkül teljesítették a versenytávot.

A győzelmet végül Pázmándi Gergely szerezte meg, akit akár esőmenőnek is nevezhetünk, hiszen ő a nyolcadik, már vizes pályán rendezett elődöntőből jutott be a végső fináléba, ahol szintén nedves felületen bizonyult a legjobbnak. Ezzel ő nyerte a pécsi, budapesti és debreceni selejtezőkben több mint háromezer, a szombati döntőben pedig 240 versenyzőt megmozgató 2006-os Old Spice Challenge-et, amely e részvételi adatokkal – megdöntve a tavalyi rekordot – minden idők legnagyobb nyílt gokartversenye volt Magyarországon.

No de addig történt még egy s más! Az elődöntők között több betétfutamot is rendeztek, elsőként Magyarország legcsinosabb hölgyei, a Playboy magazin 2007-es Playmate-választás döntősei is ültek a volán mögé, s bizony nagyon színvonalas versenyt produkáltak. A szépszámú közönség emellett természetesen az ezt követő Sztár Futamot várta a legnagyobb érdeklődéssel, ahol a magyar közélet, kultúra és sportvilág kiemelkedő szereplői álltak rajthoz.

A szórakoztatóipart többek között Gianni, Bebe (Back II Black), Baby Gaby és Fiesta együttes tagjai képviselték, míg a sportolókat két „szakmabeli”, Benik Balázs ralis és Tóth Imre gyorsasági motoros mellett Madaras Norbert, Szívós Márton és Varga Dániel vízilabdázók, Kótai Mihály ökölvívó és Urbán Flórián, a REAC edzője is. A rendkívül izgalmas versenyben gyakran változott az éllovas személye, Kótai például vezető helyről esett ki, amikor az egyik hajtűkanyarban a gumifalba fúródott, s a futamot végül a Roxy Rádió műsorvezetője, Juhász Gergő nyerte.

Vízilabda válogatottunk két erőssége, Madaras Norbert és Varga Dániel a gokart-pályán is remekül helytállt
Vízilabda válogatottunk két erőssége, Madaras Norbert és Varga Dániel a gokart-pályán is remekül helytállt


Hasonlóan nagy csatát hozott a Média Futam, ahol újságírók mérték össze erejüket. A győzelmet itt is egy rádiós, a Danubius rutinos sportszerkesztője, Németh Miklós szerezte meg, de jól szerepelt még például Dézsi Zoltán és Engyel István (MTV), Göbölyös Gábor (MTI), Reich Balázs (Nemzeti Sport Online), Schiller Zsolt (Népszava) és Szabó Gergő (Hír Tv) is.

A nyílt verseny győztese, Pázmándi Gergely exkluzív háromnapos belépőket vehetett át a Formula–1-es Magyar Nagydíjra, míg a többi dobogós a verseny szponzorainak ajándékaival gazdagodott.
Old Spice Challenge gokartverseny, WestEnd City Center, eredmények
Nyílt verseny: 1. Pázmándi Gergely 2. Újhelyi György 3. Murányi Gábor
Sztárfutam: 1. Juhász Gergő (Roxy Rádió) 2. Fenyvesi Attila (Inflagranti) 3. Kefír (V-Tech)
Médiafutam: 1. Németh Miklós (Danubius Rádió) 2. Szabados Gábor (az Old Spice Challenge sajtófőnöke) 3. Bálint F. Gyula (Gokart Magazin)
Playmate-futam: 1. Lenke Viki 2. Oláh Viki 3. Beke Ivett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik