Búcsúzik a kedvelt magyar futóverseny királykategóriája

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 16:44
Aki 160 kilométert szeretne futni a szekszárdi viadalon, az idén még megteheti, de jövőre marad a két rövidebb táv.

A Korinthosz az egyik legnépszerűbb, igazán különleges hangulatú futóverseny. Márkus Öcsi évről évre színvonalas eseményt szervez – így lesz ez 2023-ban is, azonban fájdalmas hír a Korinthosz kedvelőinek, hogy – mint kedden kiderült – vélhetően nem rendezik meg többször az esemény leghosszabb, 160 kilométeres versenyét.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy a K160 ikonikus versennyé vált a hazai ultratávú rendezvények között. Nehéz szívvel engedjük el, de a jelenlegi helyzetet figyelembe véve nem tudjuk ilyen színvonalon a jövőben megrendezni. Egy bizonyos minőségtől és szolgáltatástól pedig nem kívánunk visszalépni. Terveink szerint jövő évtől a versenyt két távon lehet teljesíteni, az ismert K40 és K80-as versenyszámokban” – olvashattuk a szomorú sorokat a Korinthosz Facebook-oldalán.

A két rövidebb távon tehát jövőre is lehet indulni, de a királykategória rengeteg futónak fog hiányozni. Aki pedig utoljára szeretne futni 160 kilométert a szekszárdi indulással augusztus 4-én, még jelentkezhet a versenyre.

Januárban Márkus Öcsi még derűlátóan nyilatkozott az idei Korinthoszról a Csupasporton, de mára eldőlt, a tizedik, jubileumi kiírás bizonyos szempontból a búcsú is, legalábbis a 2018 óta létező K160 búcsúja.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik