Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés

Vágólapra másolva!
2022.04.20. 09:25
A Villachból induló és ott is végződő kerékpártúra Karintia öt tóvidékét köti össze. Érdemes felfedezni a tartomány legszebb pihenőhelyeit, tavait és folyópartjait!

Egy karintiai kerékpártúra boldoggá tesz: Ausztria déli részén a bringázás egyet jelent a természet felfedezésével, valamint a kulturális látnivalók és a kivételes Alpok–Adria konyha finomságainak megismerésével. Az élményt a sok-sok napsütés, a tökéletesen kiépített kerékpárutak és a fürdőtavak teszik teljessé.

Ötven kölcsönzőállomás segít a bringa nélkül érkezőknek

A karintiai kerékpárút-hálózat egyik fénypontja a Nagy karintiai tókerülő túra. A rendelkezésre álló idő és az erőnlét függvényében tetszőleges számú szakaszra osztható az összesen 340 kilométer hosszú, változatos útvonal. A legjobb, ha legalább egy hetet szánunk a kerékpártúrára.

Aki szeretné, elektromos kerékpárral is teljesítheti a kihívást, de annak sem kell kétségbe esnie, akinek nincs saját bringája. A gondosan kitáblázott kerékpárutak mentén 50 Kärnten rent e-bike kölcsönzőállomás található összesen 1000 kölcsönözhető kerékpárral, beleértve az elektromos kerékpárokat és az azokhoz szükséges töltőállomásokat is.

Áprilistól októberig várják a túrázni vágyókat

A túra túlnyomórészt jelzett kerékpárúton vezet, illetve egybeesik az Alpok–Adria kerékpárút és a Dráva menti kerékpárút néhány szakaszával. Az enyhe klímának köszönhetően az Alpok fő vonulatától délre eső karintiai tókerülő túra áprilistól egészen októberig várja a kerékpárosokat.

Útközben panorámás pihenőhelyek vagy hajókirándulások csábítanak kikapcsolódásra és lazításra.

A kerékpárút mentén hagyományos vendéglők, büfék és friss regionális ínyencségeket kínáló éttermek várják a látogatókat, amelyek az Alpok–Adria régió ízvilágának sokszínűségét kínálják, és ahol a megszomjazó vagy megéhező kerékpárosok energiával töltődhetnek fel a továbbhaladáshoz.

A Dráva mentén (Fotó: Sam Strauss)

A nyugati vagy a keleti kört külön-külön is meg lehet tenni

A Wörthi-tó (Fotó: Gert Perauer)

(Borítókép: Millstatti-tó, Michael Stabentheiner)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik