Az olimpiai és világbajnok szörfös testvére is sikeres, csak éppen a kifutón

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 11:39
Carissa Moore a világ egyik legjobb női szörföse, míg testvére, Cayla a vízi sport mellett a divatszakmában teljesedett ki.

Az egyik olimpiai és világbajnok, a másik jó eséllyel pályázott a Miss Hawaii 2022 címre. Carissa Moore-t szörfös berkekben jól ismerik, a 29 éves sportoló a világbajnokságot ötször nyerte meg, a 2020-as tokiói olimpián pedig szintén aranyérmet szerzett. Bár testvére, Cayla szintén szörfözik, és régebben nyert kisebb helyi versenyeket, de elsősorban a kifutón ér el sikereket. Nemrég megnyerte a Miss North Shore 2021 szépségversenyt, s ennek köszönhetően indulhatott a Miss Hawaii 2022-n is, amelyen végül az előkelő negyedik helyen végzett.

Cayla Moore/Instagram

„Mindig optimistán álltam az élethez, mert azt vallom, hogy így tudjuk a legtöbbet kihozni belőle – idézte Cayla Moore-t a freesurfmagazine.com. – Számomra a pozitív életszemlélet azt jelenti, hogy megtaláljuk, ami motivál minket, és ezzel a szenvedéllyel éljük az életünket.”

Az említett interjúban arról is beszélt, hogy a szörfözés mellett kiegészítő sportágként gyakran vízilabdázik, ami fizikailag és mentálisan is erősebbé tette, ezáltal a szörfözés is jobban ment neki. A sportágtól továbbra sem szakadt el, jelenleg a World Surf League-nél dolgozik szerkesztőként, emellett az általa alapított szervezettel rendszeresen részt vesz Oahu partjainak takarításában.

Cayla Moore/Instagram

A jótékonykodás egyébként sem áll távol a családtól. A világ egyik legjobb női szörfösének számító Carissa Moore 16 évesen az első helyért járó tizenötezer dolláros pénzdíjat egy gyermekeket oktató önkéntes szervezetnek adományozta, tíz évvel ezelőtt pedig csatlakozott egy profi szörfösökből álló csoporthoz, amely nyolc és tizenkét év közötti gyermekeket tanított szörfözni, illetve arra, hogyan lehet újrahasznosítani a műanyag palackokat.

Carissa Moore/AFP

A mentális erőt és pozitív életszemléletet testvéréhez hasonlóan ő is kulcsfontosságúnak tartja, és nemrég elárulta, a megnyert címeknél sokkal fontosabb, hogy mennyi embert inspirált, hogy szörfdeszkát ragadjon, és kipróbálja ezt a fantasztikus sportágat.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik