Elsodorta a víz, meghalt a túrázó

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 19:57
Címkék
A hőség mellett a nagy esőzés és az emiatt megáradó folyók is veszélyeztethetik a kirándulókat. Az Egyesült Államokban egy 39 éves nő esett áldozatul az extrém időjárási körülményeknek.

A szélsőséges időjárási körülmények – évszaktól függetlenül – veszélyesek lehetnek az olyan egyébként kevésbé balesetveszélyes szabadidős sportok űzésekor is, mint a túrázás. Nemrég az Egyesült Államok El Paso városának közelében történt tragikus eset, amelynek során egy 39 éves hölgy, Christina Garcia-Mata veszítette életét.

„Az eddig tudomásunkra jutott információk alapján kora délután az egyik ismerősével túrázott, amikor egy megduzzadt folyó elsodorta – idézi a kfoxtv.com Enrique Duenas-Aguilart, az ügyben eljáró El Pasó-i tűzoltók szóvivőjét. – Sajnos a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elhunyt. Az elmúlt években nem volt halálos baleset a környéken, sokkolt mindenkit, hogy most megtörtént. Tűzoltóként az a feladatunk, hogy életeket mentsünk, szörnyű átélni, amikor nem sikerül. Együttérzünk az áldozat családjával.”

A környéken jó tíz centiméter eső esett a balesetet megelőző 36 órában, ami jóval több a megszokottnál. A tűzoltók felhívták a helyiek figyelmét, hogy mindig fordítsanak különös figyelmet a túraútvonalak állapotára, és ha veszélyesnek érzik a körülményeket, inkább ne induljanak el.

„Kérünk mindenkit, legyenek kellően óvatosak, mielőtt elindulnak, és tájékozódjanak a rájuk váró körülményekről. Amikor ennyi eső esik, könnyen kialakulhatnak áradások, és az amúgy könnyen átgázolható folyókon, patakokon is életveszélyessé válik az átkelés. A turistautak szintén nehezebben járhatóak, csak a nagyon tapasztalt túrázók induljanak útnak.”

Nyitókép: ausableriver.org

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik