Mountain bike-kal keresztül Mexikón

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 18:09
Lorena Dromundo és Micayla Gatto úgy döntött, kerékpárral végigtekerik Mexikó legizgalmasabb tájait, de az „Út életen és halálon át” projektet elsősorban a boldogságkeresés motiválta.

Taco, sör, gyönyörű tájak, és egy felejthetetlen kaland. Legjobban talán így foglalhatnánk össze a mexikói Lorena Dromundo és a kanadai Micayla Gatto különleges túráját. A két profi mountain bike-os hölgy úgy döntött, hogy kerékpárral keresztülszelik Mexikó legizgalmasabb, legérdekesebb részeit, amiről egy csaknem húszperces dokumentumfilm is készült.

Mondanunk sem kell, nem volt zökkenőmentes a hónapokig tartó túra, sok nehézséggel is szembesülniük kellett – persze ennél is több élménnyel gazdagodtak, merthogy a nagy kaland jóval több volt Mexikó felfedezésénél és a kerékpározásnál.

Ahogy a videóból is kiderül, a túra sokkal inkább egyfajta boldogságkeresésként funkcionált.

Merthogy mindketten egy-egy szerettük elvesztése után vágtak neki a mexikói túrának (a dokumentumfilmet is nekik ajánlották), amelyen a megannyi kaland és letekert kilométer mellett egy sámán segítségét is igénybe vették. Talán ezért is kapta a projekt az „Út életen és halálon át” nevet. A videóból sugárzik az élet szeretete, a két mountain bike-os hölgy végig azt hangoztatja, hogy próbáljunk meg minél teljesebb életet élni, és lehetőleg olyan dolgokkal foglalkozzunk, amelyek boldoggá tesznek.

„A végére rájöttem, hogy nem akarok mindig erős lenni. Belefáradtam abba, hogy állandóan erős legyek. Inkább nyugodtabban szeretnék élni, több szeretettel és megértéssel” – vonja le a tanulságot a videó végén Lorena Dromundo, aki a downhill kategóriában Mexikó, sőt egész Dél-Amerika egyik legjobbjának számít.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik