Cápatámadás miatt állt le a szörfverseny

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 09:47
Habár kezdetben úgy tűnt, túlélheti, végül meghalt az 56 éves férfi, akit cápa támadt meg a női World Surf League idénynyitó versenyén, Hawaii-n.

Már a World Surf League, azaz a Szörfvilágliga női idénynyitójának elődöntőire készülődtek Hawaiin, Tyler Wright és Sally Fitzgibbons következett volna, amikor egy cápa megtámadott egy 56 éves férfit. A beszámolók szerint az amatőr szörfös a lábán szenvedett súlyosabb sérülést, a partra szállítva újra is kellett éleszteni. Fotó készült a szörfdeszkájáról, látszik, jókora, nagyjából negyven centiméteres darabot harapott ki belőle az állat.

Az újraélesztés után kórházba szállították, ám a CNN beszámolója szerint szerda este elhunyt.

Bár a tragédia nem a versenyen történt, a szervezők természetesen azonnal felfüggesztették a viadalt. A rendezők próbálják befejezni a versenyt, de az már eldőlt, hogy nem az eredeti helyszínen, a Honolulu Bayen folytatják. A tervek szerint Hawaii más részén igyekeznek újra hullámokra engedni a mezőnyt, ám szerda óta nem érkezett újabb információ arról, hol és milyen körülmények között folytatódhat az esemény.

Hawaiin sajnos előfordulnak cápatámadások. Néhány hete egy nőt támadott meg cápa, súlyos sérülést okozva neki. Szerencsére nem minden ilyen eset végződik tragikusan, ősszel Ausztrália partjainál elképesztő szerencsével úszta meg a profi szörfös Matt Wilkinson. A Surf Life Saving, azaz a szörfösök életvédő szervezetének drónfelvételén látszik, hogy már majdnem megtámadta a cápa, amely aztán meggondolta magát. Wilkinsont a felvétel szinte sokkolta.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik