Citromos halnyárs

Vágólapra másolva!
2019.09.21. 15:35
A hal könnyen emészthető, tápanyagokban, omega-3 zsírsavakban és fehérjében gazdag. A napi fehérjeszükséglet felét-harmadát már 10 dkg hal elfogyasztásával fedezzük. A hal remekül beilleszthető testtömegcsökkentő étrendbe is.

Hozzávalók:
45 dkg afrikai harcsafilé
1 db citrom
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

bors
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A harcsát nagyobb kockára vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük az olívaolajjal, az áttört fokhagymával, a sóval, borssal és ebbe a pácba beleforgatjuk a halkockákat és egy órára a hűtőbe tesszük. A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és a hallal együtt saslikpálcára húzzuk. Az elkészült halnyársakat egy nagy tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, olykor megforgatjuk benne, majd grillfokozaton további 5-5 percig pirítjuk. Salátával tálaljuk.

Legfrissebb hírek

Vigyázat, emberevő harcsa!

Csupasport
2019.02.04. 10:25

Bajuszos a mélyből

Csupasport
2018.10.02. 14:23

Halak? Rekordra fel!

Csupasport
2018.06.28. 08:58
Ezek is érdekelhetik