Jeges kendővel a kánikula ellen

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 16:20
A hőség elleni hatékony védekezés kulcskérdés, ha nyáron is élvezni szeretnénk a túrákat. Az árnyék, a folyadékpótlás, a kalap mind jó tipp, de néha „komolyabb” módszerhez kell folyamodnunk.

A kendő nyáron kifejezetten hasznos útitárs. Különböző módon megkötve védhetjük vele a fejünket, nyakunkat, hűs vízzel átitatva pedig még tovább fokozhatjuk a hatékonyságát. Létezik azonban egy módszer, amivel még gyorsabban úrrá lehetünk a kánikulán, persze ennek alapfeltétele, hogy legyen nálunk jég, így nagyobb túrákon leginkább induláskor használható – vagy ha cipelünk magunkkal végig egy hűtőtáska jeget.

A videón bemutatott módszer nagyon egyszerű, terítsük le a kendőt téglalap alakban, tegyünk rá tetszőleges mennyiségű jégkockát, majd két egymással szemben lévő sarkát megfogva hajtsunk belőle háromszöget. Ha megvagyunk, a hosszabbik oldalától a csúcs felé haladva kezdjük el feltekerni, ha végeztünk ezzel, tegyük az egészet a nyakunk köré és kössük meg. Figyeljünk rá, hogy a kötés ne legyen túl szoros, az öklünk férjen be a nyakunk és a kendő közé, ezt az állapotot próbáljuk egy laza csomóval rögzíteni.

A nyakunkhoz ilyen módon rögzített jég folyamatosan hűsít, és sokáig kellemes hideget nyújt a legnagyobb kánikulában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik