A svájci Alpok lélegzetelállító függőhídja

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 10:37
Tériszonyosok jobban járnak, ha nagy ívben elkerülik, mindenki másnak azonban életre szóló élmény lehet a Triftbrücke meghódítása. A 100 méteres mélység felett kifeszített, 170 méter hosszú hidat imádják a turisták.

Hideg fej és biztos lábak kellenek, hogy valaki átkeljen a svájci Alpokban található függőhídon, a Triftbrückén. Akinek ezzel nincsen problémája, annak a 100 méteres mélység felett átívelő, 170 méter hosszú, gyalogosoknak épített átkelőhely hatalmas élményt ad.

A hidat felvonóval lehet a legkönnyebben megközelíteni, a végállomástól még egy 2.6 kilométer hosszú túrát kell teljesíteni.

Ez elsőre nem tűnik soknak, de mert a terep erősen sziklás, és folyamatosan emelkedik, legalább másfél órával kell számolni. Az élmény azonban minden fáradságért kárpótol. A Trift-gleccser és az olvadása miatt keletkezett tó szemet gyönyörködtető, amit ráadásul egy lánckorlátos, fapadlós hídon átsétálva élvezhetünk. Az átkelőt 2004-ben építették, 2009-ben stabilitási problémák miatt felújították, azóta zavartalanul üzemel.

Az alábbi videó tökéletesen megmutatja, milyen érzés átkelni rajta:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik