Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tészta
1 tk olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
2 tk csilipor
1 tk koriander
½ tk római kömény
35 dkg apróra vágott paradicsom
15 dkg kukoricakonzerv
0.5 dl zöldséglé
1 db avokádó
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a fűszereket, összekavarjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a leszűrt kukoricakonzervet, felöntjük fél deci zöldséglével, lefedjük, és 10-15 percig főzzük. A szószt összekeverjük a tésztával. Az avokádót meghámozzuk, a magját kiszedjük, a húsát kockára vágjuk, és a tésztára halmozzuk.