Dragon Ice: családok a sárkányok földjén

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 09:20
Paintball, jégkorong és egyéb különleges programok, feladatok várják a versenyzőket a szombaton Nyírbátorban sorra kerülő, a nyáron már kétszer megrendezett Dragon Race téli verziójára.

A nyírbátori sárkányok nem tűzokádó szörnyek, de így is nagy kihívást jelent átjutni a sárkányok földjén.

„A helyi gyógyfürdő, a Sárkány Wellness mellett található egy lovarda, a fürdő mellett horgásztó, és kétezertizenhét óta ezen a területen rendezzük meg a Dragon Race-t – tudtuk meg Margitics Zoltán főszervezőtől. – Régóta sportolok, korábban is kacérkodtam egy ilyen versennyel, a különböző sérülések azonban meggátoltak, s csak kétezertizenhétre jöttem helyre. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy szerveztünk magunknak egy Spartan Race-hez hasonló viadalt, már az elsőt is hatvan feletti létszámmal, és annyira jól sikerült, hogy tavaly már kétszázötvennégy indulónk volt. Aztán a júliusi futamunk után a versenyzők megkerestek bennünket, hogy lesz-e téli futam, szóval az igényük hívta életre a Dragon Ice-t.”

Margitics Zoltán hozzátette, fontos volt, hogy valami különlegeset, egyedit szervezzenek, ezért nem is szimpla, akadályokkal nehezített futóverseny ez, hanem lényegében egy családi nap. A Nyírbátor önkormányzatának hathatós segítségével megvalósuló Dragon Race-re így az idén télen és nyáron is sor kerül.

„A Dragon Race nemcsak azt jelenti, hogy szaladsz, aztán a végén megkapod a befutóérmet, a pólót, és mehet mindenki haza. Aki nevezett a versenyre, fürdőbelépőt kap, sőt éjszakai fürdőzésre is lehetősége nyílik, rendelkezésre áll a kemping és néhány apartman. Szeretnénk, hogy egész napos program legyen a verseny, úgy is szoktuk mondani, hozd magaddal a családod a sárkányok földjére, és érezzétek jól magatokat. A pályákon egyedi, máshol nem látott akadályok is találhatóak, például paintballpuskával kell lőni, jégkorongütővel célba találni, de van pecajáték, a negatív fal pedig a termálmedence közepén található – szóval újragondoltuk a már ismert feladatokat.”

Ha már a jégkorongütő szóba került, érdemes megjegyezni, az Erste Ligában szereplő DEAC csapatából több játékos is nevezett a versenyre, de indul a korábbi labdarúgó és játékvezető, Vitkai Elemér is, aki decemberben korosztályában megnyerte a 24 órás Spartan Iceland Ultra Championship versenyt. A főszervezőtől megtudtuk, igyekeznek a legjobb körülményeket teremteni a versenyzőknek, így például a tíz kilométeres távra szóló legdrágább, 7000 forintos nevezés mellé jár fürdőbelépő nappal és éjjel, befutóérem, szoláriumbérlet, sapka, sál, masszázskupon, ebéd, forralt bor és forró tea.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik