Videó: helikopterből kiugrani – bringával

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2018.05.15. 12:32
A mountain bike legújabb üdvöskéje, Fabio Wibmer újabb őrült videóval jelentkezett. Az egy dolog, hogy havon bringázik, de most egy helikopterből dobatta ki magát, mint a snowboardosok szokták.

A 22 éves osztrák Fabio Wibmernek fiatal kora ellenére már volt néhány őrült húzása, de becsületére legyen mondva, mindig igyekszik túltenni az előzőn, ami valahol érthető is, hiszen muszáj valahogy megtartani azt az egymillió YouTube-követőt.

Legújabb videójának a Fabiolous Escape 2 nevet adta. A forgatókönyv szerint felvitette magát helikopterrel az osztrák síparadicsom, a Saalbach 2096 méter magas tetejére, és ott kidobatta magát, mint a profi extrém síelők vagy snowboardosok szokták.

Csak éppen ő ezt mountain bike-kal tette, amellyel egy szuszra leszáguldott az egyébként forgalmas, kiépített, havas lejtőn.

Miközben a pályarendőrség (ha egyáltalán van ilyen a valóságban, de a videó kedvéért természetesen volt) hiába kergette, ő kedvére előzgette a síelőket, figurázott, hüttéken keresztül menekült, és templomokon ugrált át, hogy a végén a szelek szárnyán hagyja el a hegyet. Benny Hill-show tíz percben, a Yakety Sax nélkül.

„Valami újat akartam csinálni, elegem volt már a tripla hátra szaltókból, nem lehet minden videómon az. A felvétel legnehezebb része az volt, amikor ki kellett ugranom a helikopterből – mesélte Wibmer a forgatás után. – Hét-nyolc métert kell esnem a biciklivel, ez pokoli magas, és le kellett győznöm magamat, mert korábban sosem csináltam ilyesmit.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik