Az utolsó esély a legendás maratonra

Vágólapra másolva!
2018.05.05. 15:53
Egy afrikai versenyen a hétvégén még kvalifikálni lehet a Comrades-ra, míg egy kontinenssel odébb az édesanyák kedvéért futhatnak a nevezők.

BAJTÁRSAK


Az afrikai kontinens egyik legismertebb maratoni futóversenye a Dél-Afrikában sorra kerülő Comrades Maraton, amelyre idén június 10-én kerül sor, s ugyan a nevezés már lezárult, kvalifikálni még lehet a legendás viadalra. Erre szintén Afrikában lesz lehetőség, a május 13-i, Botswanában sorra kerülő Steimetz Gaborone legjobbjai ugyanis utazhatnak Dél-Afrikába. A viadal főszponzora a gyémántkereskedelemmel is foglalkozó Steinmetz Diamod Group, nekik köszönhető, hogy a 2010-ben életre hívott, a következő évben anyagi okokból elmaradt versenyt 2012 óta minden évben megrendezik.

ANYÁK NAPJA


Egy kontinenssel arrébb és a föld másik féltekén az anyák napja alkalmából rendeznek versenyt. A Los Angelesben sorra kerülő megméretésen 5, 10, 15 és 21 kilométeres kihívások közül választhatunk, s biztosak lehetünk benne, hogy az édesanyák bármelyik táv teljesítése esetén is büszkék lesznek.

BOSZNIAI KALAND


A következő hét Magyarországhoz legközelebbi futóversenyére Boszniában kerül sor. A Banja Luka félmaratont május 12-én, szombaton rendezik, a nevezési díj 55 euró, amiért cserébe frissítőket, pólót, érmet kapunk, no meg belépőket a versenyt kísérő hétvégi programokra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik