Sötét Braga!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.11.06. 22:11
Nem tudni, hogy a mi amatőr villanyszerelőink, vagy a bragai kistérség bajságos áramellátása a felelős, ám több változat is világot látott...

CardozoNem tudni, hogy a mi amatőr villanyszerelőink, vagy a bragai kistérség bajságos áramellátása a felelős, ám több változat is világot látott, hogy miért is aludt ki az első félidőben háromszor is az Estádio Axa egyik hosszanti oldali reflektorsora.CardozoNem tudni, hogy a mi amatőr villanyszerelőink, vagy a bragai kistérség bajságos áramellátása a felelős, ám több változat is világot látott, hogy miért is aludt ki az első félidőben háromszor is az Estádio Axa egyik hosszanti oldali reflektorsora.

Az első helyszíni beszámolók még csak szimpla üzemzavarról szóltak, ám hamar szárnyra kapott az a hír is, hogy Benfica szurkolók mackónadrágban, és a 70-es évek James Bond filmjeiből ismert mutatványokkal próbálkoznak kis csillagcsavarhúzójukkal zavart okozni az elektromos rendszerben. Egyes hírek szerint mindezt a Szabad Nuno Gomesért félkatonai szervezet intézi, és ismeretlenek egy álbajuszos Rui Costat véltek felfedezni a Braga kispadja közelében. Nolitot, mint ex-barcást is hírbe hozták az esettel, ám a Barcelona hivatalos közleményben tudatta, hogy az ilyesfajta erőszakos kampányokat nem tűrik meg a klubon kívül, így jogi lépéseket fontolgatnak.A képért köszönet az Útwengernek!

Nem sokkal később névtelen informátorunk arról tájékoztatta blogunkat, hogy mindössze a bragai áramellátás csődjét konstatálhatjuk, amit a városba érkező benfiquisták elszállásolása körüli zűrzavar váltott ki. Névtelen informátorunk szerint így a pálya alatt dolgozó gályarabokat kellett a vendéglátóiparba helyezni, amit az egydimenziós bragai gazdaság nem tudott áthidalni.

A Föld Órája mozgalom szintén gyanúk kereszttüzébe került, egyesek szerint így tiltakoznak a felesleges pazarlás, és a Benfica beceneve(Lampioso), illetve a stadion szintén környezetszennyező elnevezése ellen, hiszen a Fény Stadionja szintén portugál öko-drukkerek millióinak tapos bele lelki világába.

Egyéb meg nem erősített hírek érkeztek Miguel Ribeiro Moita egy állítólagos barátjától, aki a Braga erőnléti edzőjére hivatkozva azt nyilatkozta, hogy Moita a hét közben többször elárulta neki, hogy valamilyen csellel kívánják fizikai gyengeségeiket kompenzálni, tehát minden bizonnyal ez a vezércsel volt hivatott levegőhöz juttatni a Bragát.

Sajnos végül a rendkívül komoly pletykák áradatát minduntalan játékkal szakították meg, ami mind színvonalában, mind izgalmában alulmúlta a kényszerszünetek sokszínűségét. Míg először 20 perc lett a hosszabbítás, végül 45 35-re hízott ez a szám egy újabb üzemzavarral. Sajnos hasunkat sem foghattuk ennek végén már a nevetéstől, mert a 45 34. percben Lima révén egy fasznak megítélt büntetőből vezetést szerzett a Braga.Artur bekapja

A második félidő ennek megfelelően legalább olyan laposan kezdődött a második játékrész, ahogy az elsőt befejeztük, ráadásul az ilyen helyzetekben az én taktikai repertoáromban jolly jokerként funkcionáló Gaitánt is lekapta Jorge Jesus, és helyére a szívünkhöz egyre közelebb álló Rodrigot dobta be.

A csere nem is volt rossz, mondhatni a kis spanyolunknak hála jött a derültégbőlszerencsésgól esete, ahogy a hét közben, úgy most is aláállt spanyolunk, ám most inkább a védők koprodukciója kellett ahhoz, hogy ez a labda átjusson a gólvonalon:

Rodrigo ezzel megszerezte nyolc nap alatt negyedik gólját, három meccsen. Bravó kicsi!

Innen a meccs inkább csapott át kegyetlen vastagbélszakadásba nyúló ütközetekbe, és egy Javi vs. Alan visszavágót is láthattunk a bragai mór jól megérdemelt sárgájával. Nem tudom eldönteni, hogy a mi 4-4-2-nk volt tompa, vagy csak a szokásos derbihangulat miatt hoztuk a béka segge alatti passzjátékunkat, de az biztos, hogy a gól után sem a saját játékunkat játszottuk.

A Braga persze az a csapat, aki ellen az iksz is jó lehet idegenben, pláne, amikor megtapasztaljuk a képzeletbeli Balkán savát-borsát, és hiába volt Rodrigo lábában a végén a dugó, maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Érdekesség, hogy Nuno végül nem állt be, és miközben legkevésbé sem Teveztől tanult trükköket gyanítunk a háttérben, köszönjük a jó égnek, hogy ez így történt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik