Hibátlan visszatérés

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.11.17. 17:11
Két hónapos száműzetését követően győztes meccsen tért vissza Luisao, a Benfica kapitánya, miután egy tükörsima meccsen léptük le a Moreirensét...

Két hónapos száműzetését követően győztes meccsen tért vissza Luisao, a Benfica kapitánya, miután egy tükörsima meccsen léptük le a Moreirensét az aktuális kupafordulóban. A nélküle eltöltött két hónap azonban ráébresztett minket arra, hogy korántsem olyan nélkülözhetetlen eleme a védelmünknek, mint azt hittük. Két hónapos száműzetését követően győztes meccsen tért vissza Luisao, a Benfica kapitánya, miután egy tükörsima meccsen léptük le a Moreirensét az aktuális kupafordulóban. A nélküle eltöltött két hónap azonban ráébresztett minket arra, hogy korántsem olyan nélkülözhetetlen eleme a védelmünknek, mint azt hittük.

Előrebocsátom, ez a poszt sokkal inkább szól majd Luisaóról, mint a mérkőzésről. A portugál kupával ezen korai szakaszában nem szoktunk törődni a későbbi szakaszt pedig az elmúlt években nem éltük meg, és most is van itt valami sokkal fontosabb annál, minthogy a csapat ott van a nyolcaddöntőben. Luisao visszatérésével egy embert ki kell kéne rakni a védősorból, csak itt most nem egy piros lapos kétmeccses történetről van szó, és az elmúlt két hónap eredményeit és teljesítményeit elnézve nem biztos, hogy ez lenne a csapat érdeke.

Gil Vicente, Guimaraes, Szpartak Moszkva, Rio Ave. Ez volt az négy mérkőzés közvetlenül Luisao visszatérése előtt, amelyeket kapott gól nélkül nyertünk meg a Garay-Jardel belső védőpárossal. Összehasonlításképpen: a tavalyi szezonban talán egyszer sikerült egymás után két(!) mérkőzést így lehoznia a Luisao-Garay kettősnek. Nagy volt a riadalom az eltiltást követően, holott Jardel tavasszal Garay sérülése miatt már bizonyította, lehet rá számítani, és talán többet érdemelne. Az idei szezonban pedig egyértelműsítette, hogy ha már a kapitányunk volt olyan hülye, hogy esélyt adott neki, akkor ő bizony a csapatban ragadna. És ezt nem twitteren közölte, nem is egy nyilatkozatban, hanem a pályán nyújtott teljesítményével.

Jorge Jesus valahogy sosincs irigylésre méltó helyzetben. De sokkal jobban sajnáltam, amikor eladták alóla Witselt és Javi Garciát pótlási lehetőség nélkül, mint most, amikor talán eljött az ideje, hogy Luisaóból csináljon egy harmadik számú középső védőt.

Merthogy a lehetőségek a következők:

- Teljesen egyértelmű, hogy ezalatt a két hónap alatt Jardel és Garay összeszoktak, jól kiegészítik egymást, és az egymás utáni 4 clean sheetet kapott gól nélküli meccset kár is túlmagyarázni. Ezzel pedig pontosan tisztában van Jesus is, így a legésszerűbb verzióként ragaszkodik hozzájuk. Esélyek: JJ nem így működik, ez túl egyszerű lenne. Kizárom ezt a verziót.

- Luisao már nem fiatal, a szezon pedig hosszú, ezáltal elkezdődik egyfajta középső védő rotáció, hiszen mindenki játszott már annyit mindenkivel, hogy a cserélődés ne okozzon problémát. Esélyek: Nem jött be, ez sem vallana a mi mesterünkre. Kizárva.

- Jardel bármit tehetett volna az elmúlt két hónapban, most szépen visszalép a sorban, ami jó esetben kispadot és kupa, illetve ligakupa szereplést jelent, a védelemben pedig ismét Luisao és Garay fog intézkedni. Esélyek: Hohohooo, a színpadon Jorge Jesus, semmi kétség. Én szinte biztos vagyok ebben a verzióban.

Egyébként rendkívül szépen és keveset rágózó mesterünk helyzete tegnap este sem lett könnyebb. Garay ugyanis sérülés miatt nem játszhatott, a visszatérő Luisao pedig hiba nélkül, könnyed játékkal hozta le a mérkőzést, Jardellel az oldalán. Ja, természetesen kapott gól nélkül. Sokasodnak a kellemes problémák, csak nehogy megszopassuk magunkat a végén...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik