Kezdődjön a bajnokság!

Vágólapra másolva!
2012.08.26. 10:08
Túl vagyunk egy fordulón és megállapítható, hogy a nagy csapatok idén nem kapkodnak el semmit Portugáliában. Jó lenne, ha legalább nekünk kijönne...

Túl vagyunk egy fordulón és megállapítható, hogy a nagy csapatok idén nem kapkodnak el semmit Portugáliában. Jó lenne, ha legalább nekünk kijönne a lépés ma este, nehogy már hiábavaló legyen a Porto és a Sporting szolidaritása. Túl vagyunk egy fordulón és megállapítható, hogy a nagy csapatok idén nem kapkodnak el semmit Portugáliában. Jó lenne, ha legalább nekünk kijönne a lépés ma este, nehogy már hiábavaló legyen a Porto és a Sporting szolidaritása.

Megmondom az őszintét, múlt szombaton kicsit kiábrándultam és az elégedetlenségemnek hangot is adtam. Azóta sem világos, hogy miért ez a csapat játszott, és azt is csak részben értem, hogy miért ilyen szarul. De szerencsére minden rendben, a Porto is ugyanilyen sziporkázó játékkal szerzett egy pontocskát a Gil Vicente otthonában, míg a Sporting a Guimaraes vendégeként hozott össze egy masszív 0-0-t.

Nincs annál rosszabb, mint gyengén játszani és pontokat veszíteni, majd szurkolni a riválisok gyengébb ellenfeleinek a tv vagy a gép előtt, hátha megcsípik őket. Az elmúlt években sokkal többször tettem ezt, mint kellett volna, szeretném, ha az idei szezon már nem erről szólna, az első lépést pedig kutya kötelességünk megtenni ma este a Setubal ellenében. Nem jártunk itt olyan rég, hiszen itt zártuk az elmúlt idényt egy totál tét nélküli meccsen 3-1-es sikerrel, Óscarból óriási kínok közepette gólkirályt csinálva.

Cardozónak jó emlékei vannak a Bonfimról

A paraguayi góllal nyitotta ezt az idényt, ettől függetlenül ő sem játszott jól a Braga ellen, igaz, könnyen pont nélkül maradhattunk volna, ha elhibázza a tizit, ami az ő esetében azért nem ritkaság. A góljára, góljaira ma is nagy szükség van, mert ugye nem nagyon szeretünk idegenben jól játszani, ebből egyenesen következik, hogy szeretünk esélyt adni a kis csapatoknak beszállni a meccsbe és jól megszopatni magunkat. Ez most nagyon nem fér bele. Vajon kik kaphatnak lehetőséget?

"Ha megvizsgálják Melgarejo teljesítményét, látható, hogy semmilyen védekezési hibát nem követett el, csupán rossz döntéseket hozott. Teljes mértékben élvezi a bizalmamat."

Ezek már Jorge Jesus szavai, aki megvédte a kis paraguayit, miután fejelt egy öngólt, majd elszórt egy labdát, és a visszapasszból a Braga megszerezte a vezetést. Gondolom ezek a mondatok nem az öngól utáni pillanatokban fogalmazódtak meg. És azt is gondolom, ha ez igaz lenne ebben a formában, Rui Costa nem tárgyalna napok óta a Malagával Eliseu megvételéről úgy, hogy még Spanyolországba is elutazott. Az üzlet bármelyik percben megköttethet, 3 millió körül lehet a vételár. Mindenesetre ezután a nyilatkozat után Luisinho csapatba kerülése kizárható, tehát a hátsó alakzatban nem várható változás, mint ahogy Javi és Witsel is garantáltan kezdeni fog.

A támadónégyes gyakorlatilag megtippelhetetlen, jól értesült portugál források szerint Carlos Martins valóban nem volt rendben, és most már kezdeni fog, Salvio sem fog kimaradni, egyrészt a gólja miatt, másrészt mert drága volt, na. Pletykálják, hogy Nolitót kölcsönvenné a gyengécske Liverpool, miután befürödtek Tellóval, úgyhogy én gyorsan játszatnám JJ helyében, nehogy még a végén el akarjon menni a kis spanyol. Persze ettől még simán kezdhet Gaitan, Bruno Cesar, Rodrigo vagy éppen John is, ha egészséges. Elöl ugye Óscar, akinek ügynöke hangoskodott megint a hét elején, hogy még semmi sem biztos, ami védence jövőjét illeti. Hát, én meglepődnék, ha távozna, de Hollandiában úgy tudják, hogy a PSV szlovén csatáráért, Matavzért készülünk letenni 8 milliót még a hónap végéig, ahhoz viszont a bevételi oldalt kéne duzzasztanunk egy kissé. Sajnálom, de a holland bébiliga nem része az életemnek, fogalmam sincs ki ez a pali... Azért ha olyan kaliber lenne, már biztos találkoztunk volna. Ez akkor lesz valóban hírérték, ha Cardozo távozik.

Egyelőre azonban semmisítsük meg a Setubalt, a többi kérdésre jövő péntekig majd csak választ kapunk. Addig is tekintsük meg azt a bizonyos 1-3-at:

A DigiSport a Portót választotta erre a hétre, streamek eléhetőek lesznek a Planetbenficán, 21:15-kor kezdés!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik