FTC: ha túljutnak a Zalgirisen, biztos a csoportkör

SZ. E. M.SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 21:23
null
A Ferencváros játékosai hétfőn szakadó esőben készültek a Zalgiris elleni párharc első mérkőzésére (Fotó: Török Attila)
Tekintve, hogy a Ferencváros továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe, érdemes áttekinteni, milyen lehetőségei vannak az együttesnek a folytatásban.

 

A BL-be vezető út viszonylag egyszerű (mármint a lebonyolítást tekintve), a magyar bajnoknak további három párharcot kell megnyernie a főtáblára jutáshoz. Ha az FTC netán kiesne a 2. selejtezőkörben, az Európa-liga (El) harmadik, utolsó előtti selejtezőkörében folytatja (amelyben a Ludogorec vagy a Mura lenne az ellenfele). Ott két párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson az El-be. Ha már az elsőt elveszíti, az Európa-konferencialiga (Ekl) negyedik, utolsó selejtezőkörébe „hullik”.

Amennyiben a Ferencváros megnyeri a Zalgiris elleni BL-párharcát, de a 3. selejtezőkörben kiesik a Slavia ellen, már biztosan csoportkörös, hiszen az Európa-liga utolsó selejtezőkörébe kerül, itt pedig győzelem esetén El-, vereség esetén Ekl-főtáblás.

Ha az FTC kiejti a Zalgirist és a Slaviát, és esetleg a BL utolsó selejtezőkörében kiesik, az Európa-liga csoportkörébe jut. 

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Július 20., kedd

20.00: Ferencváros–FK Zalgiris Vilnius (litván) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik