BL: Nyomás alatt leszünk, de ismerjük a Fradi gyenge pontját – Vladimír Weiss

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 19:28
null
A Slovan vezetőedzője tudja, mekkora nyomás nehezedik majd rájuk a Groupama Arénában (Fotó: Árvai Károly)
Szerdán a Ferencváros a Slovan Bratislavát fogadja a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában. A párharc első meccse előtt szlovák részről Vladimír Weiss vezetőedző és Jurij Medvedev beszélt a zöld-fehérek elleni összecsapásról. 

Vladimír Weiss a következőket mondta a szerdai találkozóról.

„A Batumi elleni párharc kimerítő volt, ezért is kellett a hétvégi bajnokin felforgatott kezdőt a pályára küldenem. Aki ott be tudta magát játszani a csapatba, az a Ferencváros ellen is szerepet fog kapni. Nagy klubhoz jöttünk játszani, tiszteljük, ahogy Csercseszovot is, akivel személyes jó kapcsolatot ápolok. Ami harminc éve történt, azzal nem foglalkoznék, koncentráljunk a jelenre. Úgy gondolom, egyenlőek az esélyek, tisztában vagyunk azzal, hogy a Fradi óriási nyomást fog helyezni ránk telt ház előtt ebben a csodálatos arénában. Ahogy a Batumi előtti párharc előtt is mondtam, elsősorban a fizikai felkészüléssel akadtak gondjaink. Tíz válogatottunk van, rövid volt a felkészülési időszak, de egyre jobb az erőnlétünk. Még egyszer hangsúlyozom, tudjuk, hogy nyomás alatt leszünk, ellenfelünknek nagyon erős a támadó- és a középpályássora is, viszont tudjuk, hol támadhatjuk meg. Komplex teljesítményre lesz szükség, stabilan kell védekeznünk, ez vezethet eredményre. A Fradinak kitűnő csatárai vannak, okosak és gyorsak a játékosai.”

Jurij Medvedev, a Slovan védője így vélekedett a mérkőzés előtt.

„Természetesen nagyon örülünk a telt háznak, hiszen emiatt futballozunk. Örülünk annak is, hogy szép számban jönnek a szurkolóink, szeretnénk nekik bizonyítani, igyekszünk nekik meghálálni, hogy elkísérnek minket Budapestre. Az öltözőben jó a hangulat, elsősorban az első körben elért, Dinamo Batumi elleni továbbjutás miatt. Hogy a Ferencváros szerint nem mi érdemeltük volna meg a továbbjutást? Ez az ő véleményük, nem foglalkoznék ezzel. Két meccsen dől el a párharc, mindkettőn koncentráltan fogunk pályára lépni. Tiszteljük a Ferencvárost, ismerjük az erősségeit, de a hibáit is.

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
(július 20., szerda)
20.00: FERENCVÁROS
–Slovan Bratislava (szlovák) (Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n!
VISSZAVÁGÓ(július 27., szerda)

20.30:Slovan Bratislava (szlovák)–FERENCVÁROS(Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik