BL: „Nagyon kellett az a második gól” – Kanté a Lille-verésről

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 08:05
null
N’Golo Kanté gólpasszal és a meccs emberének járó trófeával zárta a Lille elleni BL-csörte első felvonását (Fotó: AFP)
A visszavágón nyújtandó jó teljesítmény még a most keddinél is sokkal fontosabb lesz – állítja a Lille legyőzésében főszerepet vállaló, a mérkőzés emberének is megválasztott N’Golo Kanté. A Chelsea a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásának nyolcaddöntőjében 2–0-s előnyre tett szert francia riválisával szemben az „odavágón”.

 

„Újabb kapott gól nélküli meccs – és azt hiszem, ezt most abszolút ki is érdemeltük – értékelt a lefújást követően a BT Sportnak Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere. – Nehéz mérkőzés volt, egyáltalán nem volt könnyű dolog elérni azt, hogy ilyen kevés valódi lehetősége legyen egy Lille-szintű, erős ellenfélnek. Volt némi hullámvölgy a játékunkban, próbálkoztak középtávoli lövésekkel, ám igazi ziccert egyet sem engedtünk nekik. Kemény meccs volt, de megérdemelt győzelem a vége.”

Ami a statisztikákat illeti, a Lille majdnem kétszer annyi, 15 gólszerzési kísérletig jutott, mint a Chelsea, amely nyolcszor próbálta meg bevenni ellenfele kapuját. Ugyanakkor a pontos kísérletek száma (négy londoni, kettő lille-i oldalon), valamint a helyzetminőség-mutató, azaz az xG (1.2–0.5 a Chelsea javára) is alátámasztja Tuchel kijelentését.

Osztotta menedzsere és honfitársa véleményét Kai Havertz is: „Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz…, és az is lett. Az első félidőben igazán jó focit játszott a Lille, rettenetesen megbonyolították az életünket. Szünet után már jobban festett a dolog. Megnyertük a meccset, de rengeteg energiát kellett ehhez mozgósítanunk. A párharc fele azonban még hátravan, innentől arra kell koncentrálnunk, bármibe is kerül, ott se hibázzunk” – tekintett előre a 2021-es Bajnokok Ligája-döntőt eldöntő, ezúttal pedig már a 8. percben a kapuba találó német.

A Chelsea támadó- és védekezőjátékának egyaránt kulcsfigurája volt N’Golo Kanté, aki a második gól előtt az asszisztot is jegyezte. Nem véletlen, hogy a franciát a meccs emberének is megválasztották az Európai Labdarúgó-szövetségnél.

„Nagyon fontos eredményt értünk el. Összességében jó meccs van mögöttünk, még ha küzdelmes is volt. Szerencsénk volt azzal, hogy viszonylag korán be tudtunk találni, utána a Lille újfent bizonyította, hogy kitűnő csapat, nehéz dolgunk volt. Nagyon kellett a második félidőben az újabb gól – az segített kontroll alatt tartani a meccset. Ezzel azonban még nincs vége, a visszavágón is jól kell játszanunk, sőt, ott még fontosabb lesz a megfelelő teljesítmény” – értékelt Kanté az UEFA honlapjának.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA (angol)–LILLE (francia) 2–0 (1–0)
London,Stamford Bridge,38 832 néző.Vezette:Gil Manzano (spanyol)
CHELSEA:É. Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Kovacic (Loftus-Cheek, 52.), M. Alonso (M. Sarr, 80.) – Zijes (Saúl Níguez, 60.), Havertz, Pulisic (Werner, 80.).Menedzser:Thomas Tuchel
LILLE:Jardim – Celik, Fonte, Botman, Djaló (G. Gudmundsson, 76.) – R. Sanches (Ben Arfa, 81.), Am. Onana (Yilmaz, 65.), B. André, Xeka, J. Bamba – J. David (Zhegrova, 81.).Vezetőedző:Jocelyn Gourvennec
Gólszerző:Havertz (8.), Pulisic (63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik