„Nem fogok örökké a Sahtarban játszani, de még maradok egy-két évig” – jelentette ki a 24 éves brazil válogatott középpályás, aki 2010 óta játszik az ukrán klubban.

„Willian [a Sahtar korábbi, a Chelsea jelenlegi játékosa – a szerk.] távozásával is nehézségek voltak, pedig az ő kivásárlási ára 35 millió euró volt. Ha arra gondolunk, hogy az enyém még több, 50 millió körül, akkor képzelhetik, mennyire nem lesz könnyű a váltás. Tárgyaltam már a Milannal és a Monacóval is, amióta itt játszom, de egyik sem tudta a Sahtar által kért pénzt kifizetni” – mondta Douglas Costa, akinek aktuális szerződése 2018-ig szól a doneckiekhez.

A Squawkán megjelent rövid elemzés ugyanakkor rávilágít: nem biztos, hogy a nagycsapatok érdeklődése a nyári időszakra is megmarad, Douglas Costa szezonbeli Bajnokok Ligája-teljesítménye ugyanis feledhetőre sikerült, csupán egy gól és egy assziszt került a neve mellé, a Bayern München elleni szerdai mérkőzésen pedig még a gyenge összteljesítményt nyújtó Sahtarból is lefelé tűnt ki, amit kiválóan illusztrál a 79 percnyi játékáról készült hőtérkép.

Douglas Costa hőtérképe a Bayern elleni müncheni mérkőzésen (Forrás Squawka)