BL: hogyan helyezkedett az MU védelme az első kapott gólnál?! – fotó

MTI/M. D.MTI/M. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.05. 10:27
null
Solskjaer (jobbra) vállalja a felelősséget a Manchester United védelmi hibáiért (Fotó: AFP)
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője megbocsáthatatlannak nevezte együttese védekezésben mutatott teljesítményét a török Istanbul Basaksehir elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, melyet nagy meglepetésre 2–1-re elveszített az angol gárda.

A norvég szakember azért háborgott a meccs után, mert tanítványai óriási hibák után kapták mind a két gólt, a 12., majd a 40. percben.

„Az elsőnél kis szögletet végeztünk el és teljesen elfeledkeztünk az elöl álló csatárukról. Ez egyszerűen megbocsáthatatlan. A saját szabályainkat sem tartjuk be, ez az én felelősségem – kesergett Solksjaer. Ezen a szinten egyszerűen nem látni ilyen gólokat. Amikor mégis ilyeneket hibázol, nagyon megnehezíted a dolgod.”

Az első hazai találatnál Demba Ba egy előrevágott labdával úgy ugorhatott ki a saját térfeléről indulva, hogy 10-15 méteres körzetében nem volt manchesteri futballista, majd a második Basaksehir-gól előtt – amelyet Edin Visca szerzett – Juan Mata vesztett labdát a saját térfelén.

Edin Visca a saját tizenhatosán belülről adott gólpasszt Demba Bának

Ekkora helyezkedési hibát ezen a szinten tényleg ritkán látni… (Forrás: Twitter)
Ekkora helyezkedési hibát ezen a szinten tényleg ritkán látni… (Forrás: Twitter)

A TÖRÖK CSAPAT GÓLJAI

A csapat korábbi klasszisa, a szakkommentátorként dolgozó Paul Scholes még a trénernél is élesebb kritikát fogalmazott meg:

„Ez U10-es futball. Arról, hogy a védelem mit csinált, fogalmam sincs. Az a gól komikus volt, megmosolyogtató” – mondta az egykori kiváló középpályás.

RIO FERDINAND SEM ÉRTI

Nem hagyta szó nélkül a Manchester United érthetetlen védekezési hibáit Rio Ferdinand, a csapat korábbi klasszis középhátvédje sem.

„A gólok, amiket kaptunk… Kérlek, mondjátok azt, hogy valaki megőrül az öltözőben, és felelősségre vonja az embereket. Így állt fel a csapat, amikor elveszítettük a labdát az első gólnál” – írta a Twitteren a 41 éves, az MU színeiben több mint 450 tétmeccsen pályára lépő belső védő.


A Manchester United a váratlan vereség ellenére vezeti csoportját, köszönhetően az RB Leipzig elleni, múlt heti kiütéses győzelemnek. Ugyanakkor az isztambuli kudarc után a Paris Saint-Germain-t legyőző lipcseiek pontszámban beérték az angol csapatot, melynek a harmadik PSG-vel és a Basaksehirrel szemben három pont az előnye.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ,
H-CSOPORT
ISTANBULBASAKSEHIR (török)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (2–1)
Isztambul,
Fatih Terim Stadion. Vezette: Davide Massa (olasz)
BASAKSEHIR: Günok – Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo – Alekszics, Özcan (Topal, 87.), Kahveci (Ponck, 90.) – Visca, Demba Ba (Gulbrandsen, 80.), Türüc.Vezetőedző: Okan Buruk
MANCHESTER UNITED: D. Henderson – Wan-Bissaka (Fosu-Mensah, 76.), Tuanzebe (McTominay, a szünetben), Maguire, Shaw – Van de Beek (Pogba, 61.), Matics – Mata (Cavani, 61.), Bruno Fernandes, Rashford (Greenwood, 76.) – Martial. Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Demba Ba (13.), Visca (40.), ill. Martial (43.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
RB Leipzig (német)–PSG (francia)2–1 (Nkunku 42., Forsberg 57. – 11-esből, ill. Di María 6.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 2 1 8–3 +5 6
2. RB Leipzig 3 2 1 4–6 –2 6
3. Paris SG 3 1 2 4–4 0 3
4. Basaksehir3122–5–33
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik