BL, B-csoport: kiesett a lefújás utáni tizenegyest kihagyó Atlético

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.26. 23:00
Az FC Porto 4–0-ra nyert az FC Bruges vendégeként, míg az Atlético Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, a B-csoportban.
Antoine Griezmannék számára befejeződött a BL-szereplés ebben az idényben (Fotó: AFP)
Antoine Griezmannék számára befejeződött a BL-szereplés ebben az idényben (Fotó: AFP)

 

ATLÉTICO MADRID–BAYER LEVERKUSEN 2–2

A kilencedik percben az első helyzetéből szerzett vezetést Madridban a Leverkusen: Robert Andrich szerelte keményen Antoine Griezmannt, majd Adam Hlozekhez passzolt, ő megMoussa Diabyhoz tette tovább, aki közelről kilőtte a jobb felső sarkot.

Griezmann fejbe lőtte a játékvezetőt

A mérkőzés 35. percében Clément Turpin a földre rogyott, miután Antoine Griezmann indítási kísérletéből véletlenül fejbe lőtte. A meccset vezető francia gyorsan feltápászkodott és amíg fejét a jobb fülénél fájlalta, megbeszélte az esetet honfitársával.

A félidő felénél járva jött az Atlético válasza, Yannick Carrasco a tizenhatosról lőtte ki a jobb alsót. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, csupán hét perc kellett ahhoz, hogy ismét a vendégek előnyét mutassa az eredményjelző: Nadiem Amiri harcos labdaszerzését követően egy csellel becsapta José Giménezt, majd a tizenhatoson belül érkező Callum Hodson-Odoihoz passzolt, aki a kapu közepébe lőtt.

A második félidőre felpörögtek a madridiak, Rodrigo de Paul távoli lövésével a szünet után gyorsan egyenlítettek, majd sorban dolgozták ki a további helyzeteket, ám nem sikerült megfordítaniuk a mérkőzést, még úgy sem, hogy a hármas sípszót követően(!), VAR-vizsgálat után, a 99. percben kezezés miatt tizenegyest lőhettek! Carrasco próbálkozását Lukas Hradecky hárította, majd rögtön utána a labda még két kísérlet során is alig kerülte el a kaput: előbb a keresztlécet találta el egy fejes, utóbb egy saját csapattárs sarkáról vágódott fölé egy lövés!

A fővárosiak így az utolsó fordulóban a Porto vendégeként már csak a tavaszi Európa-liga-szereplésért versenghetnek a Bruges-t fogadó Leverkusennel.

Az őrült végjátékról VIDEÓ ITT!

Diogo Costa a megismételt tizenegyest is kivédte a Bruges ellen (Fotó: AFP)
Diogo Costa a megismételt tizenegyest is kivédte a Bruges ellen (Fotó: AFP)

FC BRUGES–FC PORTO 0–4

A csoportkör meglepetéscsapata, a már az előző körben továbbjutott Bruges ezúttal nagy vereségbe szaladt bele hazai pályán – a Porto négy gólt rúgott a belgáknak.

A portugálok egy védelmi megingást követően szereztek vezetést: a tökéletes labdát kapó Mehdi Taremi a tizenhatosra betörve flegma mozdulattal emelte a kapuba az első vendégtalálatot.

A második félidő izgalmasan kezdődött: David Carmo buktatta a tizenhatoson belül Brandon Mechelét, VAR-ozás után tizenegyes következett, Noa Lang lövését Diogo Costa hárította, majd miután újra kellett lőni a büntetőt, a második próbálkozást is védte a portugál kapus. Nem sokkal később pedig gyorsan egymás után két gólt szerzett a Porto: Evanilson egy felívelést követően közelről, majd Stephen Eustáquio szintén nem messziről, kipattanóból talált be.

A Bruges ment előre a becsületgólért, ám a védelme a hajrában sem volt a helyzet magaslatán, Otávio lekészítését követően Taremi könnyedén vágta be tizenhárom méterről a második gólját.

Mivel az Atlético Madrid nem tudta legyűrni a Leverkusent, győzelmüknek köszönhetően a portugálok továbbjutottak.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
B-CSOPORT
FC Bruges(belga)–FC Porto (portugál) 0–4
(Taremi 33., 70., Evanilson 57., Estáquio 60.)
Atlético Madrid (spanyol)–Bayer Leverkusen (német)2–2 (Carrasco 22., De Paul 50., ill. Moussa Diaby 9., Hudson-Odoi 29.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Bruges 5 3 1 1 7–4 +3 10
2. FC Porto 5 3 2 10–6 +4 9
3. Atlético Madrid 5 1 2 2 4–7 –3 5
4. Bayer Leverkusen 5 1 1 3 4–8 –4 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik