Neymar a keddi mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

„Elég nehéz megélni egy négymeccses kihagyást – idézi a L'Équipe az interjúfolyosón borús tekintettel nyilatkozó Neymart, aki bár gólt szerzett, valóban nem játszott jól kedd este. – Nem én döntöttem úgy, hogy ne játsszak hetekig, a vezetők, az orvosok látták jónak így, nekem nem is nagyon tetszett. Jól éreztem magam, futballozni akartam, de a klub félt, és aztán a végén rajtam csattan az ostor.”

Neymar még február elsején, a Montpellier elleni bajnokin sérült meg – a klub bordasérülést kommunikált, és a következő négy tétmeccsen pihentette a brazil támadót.

 
További nyilatkozatok a mérkőzésről itt!

Egy másik párizsi játékos hadrafoghatóságáról is ellentmondó információk láttak napvilágot. A klub hivatalosan azt közölte, hogy Leandro Paredes taktikai okokból maradt ki a PSG Németországba utazó keretéből, viszont egyes lapinformációk arról szólnak, hogy az argentin légiós az Amiens elleni hétvégi bajnoki után rosszul érezte magát, és Tuchel ezért – ám a végső orvosi véleményeket nem megvárva – határozott a kihagyásáról. Paredes állítólag játszani akart Dortmundban.

A keddi mérkőzésről készült beszámolók némelyike arról a csapatszellemet romboló fejleményről is szót ejtett, hogy a lefújás után Neymar és Kylian Mbappé nem tartott a többiekkel a gárdát Dortmundba elkísérő szurkolókhoz, hogy megköszönjék a buzdítást.

A visszavágót március 11-én játsszák Párizsban.

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–1
(Haaland 69., 77., ill. Neymar 75.)

ONLIVE-KÖZVETÍTÉS ITT!