BL: az FTC-n át vágyik a csoportkörbe a bombagólt szerző Onazi

Vágólapra másolva!
2021.07.14. 17:47
null
Onazinak (jobbra) ezért a mozdulatért járt a sárga lap (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a litván bajnok FK Zalgiris lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtező körében, miután kedden este 2–1-re győzött az északír Linfield otthonában. A mérkőzésen óriási bombagólt szerzett a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, Ogenyi Onazi, akinek feltett célja, hogy a Zalgirisszel a csoportkörbe jusson. 

Az első félidő végén Onazi hatalmas bombájával került kétgólos előnybe a Zalgiris, s gólja után az 52-szeres nigériai válogatott középpályás sárga lapot kapott.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a nagyszerű közönségünk előtt játszhatunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében még legalább egy mérkőzést, fantasztikus volt az atmoszféra a Linfield elleni vilniusi találkozón. Nagyon fontos volt az első párharc, közelebb kerültünk a célunkhoz. Merthogy a célunk az, hogy bejussunk a BL csoportkörébe és ez nem is lehetetlen. Megvan a csapatban a küzdőszellem, idegenben és otthon is nyertünk, szóval örömmel várjuk a folytatást” – fogalmazott Onazi a mérkőzést követően a klub hivatalos honlapjának, és azt is elárulta, miért kapott sárga lapot.

„A gólörömömnél azt mutogattam, hogy telefonálok, és a feleségemnek akartam így üzenni, aki Nigériában van. A játékvezető viszont azt hitte, hogy a szurkolókat provokálom. Mindegy, ez van, a játékvezető bizonyos döntéseivel amúgy sem feltétlenül lehetünk elégedettek, hiszen kilencen fejeztük be a meccset...” – mondta Onazi.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

A két kiállított játékos – Elhadji Pape Diaw és Karolis Uzela – hiányának pótlása nem a 2012 és 2016 között a Lazióban 76 olasz élvonalbeli bajnokin szereplő 28 éves középpályás feladata lesz, hanem természetesen a csapat vezetőedzőjéé, a 66 éves Vlagyimir Cseburiné.

A kazah szakember számára nem ismeretlen terep a Groupama Aréna, hiszen nem is olyan régen, alig két évvel ezelőtt Cseburin irányította a szintén litván bajnok FK Suduvát, amelyet a zöld-fehérek a Litvániában elért gól nélküli döntetlen után Budapesten 4–2-re legyőztek, s kerültek be az Európa-liga csoportkörébe – az Espanyollal, a CSZKA Moszkvával és a Ludogoreccel egy négyesbe.

A két évvel ezelőtti mérkőzésen pályára lépő ferencvárosiak többsége ma is a zöld-fehérek kötelékébe tartozik, ugyanakkor már távozott Lovrencsics Gergő, Marcel Heister, Danilo Ihnatenko, Isael, és a meccsen egy-egy gólt szerző Varga Roland, valamint Mikalaj Szihnyevics. A másik két gólt szerző Franck Boli és Tokmac Nguen akár ismét elszomoríthatja a nagy tapasztalatú kazah szakembert – no és persze az önbizalommal alaposan felvértezett Onazit…

Cseburin a Groupama Arénában, a háttérben a Ferencvárost akkor irányító Szerhij Rebrov (Fotó: Getty Images)
Cseburin a Groupama Arénában, a háttérben a Ferencvárost akkor irányító Szerhij Rebrov (Fotó: Getty Images)

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a Ferencváros jövő héten kedden, július 20-án 20 órai kezdettel fogadja az FK Zalgirist, visszavágó egy hét múlva Vilnusban, magyar idő szerint 18 órakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik