BL: Ancelotti százados lett, Messi megelőzte CR-t, majd egy másik rekordot is megdöntött

Vágólapra másolva!
2022.09.15. 13:01
null
Először fordult elő, hogy Messi, Neymar és Mbappé is betalált a PSG színeiben a BL-ben (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Real Madrid 2–0-ra nyert a RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligája F-csoportjában, ezzel a spanyolok olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti a 100. győzelmét aratta a Bajnokok Ligájában. A Paris Saint-Germain támadótriójával, Messivel, Neymarral és Mbappéval először fordult elő, hogy mind a hárman betaláltak a BL-ben. A Maccabi Haifa ráadásul a 39. olyan csapat, amely ellen az argentin klasszis betalált a Bajnokok Ligájában, így megelőzte a 38 klub ellen eredményes Cristiano Ronaldót. A BL szerdai játéknapjának legérdekesebb statisztikái.


BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT

Rangers (skót)–Napoli (olasz) 0–3

A Napoli javára két csoportmérkőzésen már négy tizenegyest ítéltek meg a játékvezetők, ami egy idényben a legtöbb, amit kaptak a nápolyiak.

Pedig jó az öreg a háznál. A Rangers kapusa, Allan McGregor egyrészt 40 évesen és 226 naposan az ötödik legidősebb játékos, aki pályára lépett a Bajnokok Ligájában, ráadásul ezt három különböző évtizedben tette meg.

Pedig McGregor minden tőle telhetőt megtett, az 57. percben például bravúrral hárította Piotr Zielinski tizenegyesét.

 

 

E-CSOPORT
AC Milan (olasz)–Dinamo Zagreb (horvát) 3–1

A Milan vezető gólját Olivier Giroud szerezte meg a zágrábiak ellen, ezzel a csatár 35 évesen és 349 naposan Laurent Blanc után a második legidősebb francia gólszerző lett a legrangosabb klubsorozatban, ráadásul az Arsenal és a Chelsea után harmadik csapatában szerzett gólt a BL-ben.

A milánóiak második gólját szerző Alexis Saelemaekers Zlatan Ibrahimovic 2010–2011-es idénye óta az első olyan játékos, aki az adott szezonban az első két BL-mérkőzésén eredményes volt a piros-feketék színeiben.


A Chelsea vezetést jelentő találatát a nyáron igazolt Raheem Sterling szerezte a Salzburg ellen. Az angol szélsőnek ez volt a 25. találata a Bajnokok Ligájában, ezzel olyan klasszisokat előz meg, mint Luis Figo, Paul Scholes, Frank Lampard, Steven Gerrard vagy éppen Ronaldinho. Ráadásul góljával már csak öt találatra van a legeredményesebb angol labdarúgótól, Wayne Rooneytól a nemzetközi porondon.

Sterling egyébként minden sorozatot figyelembe véve már 250 gólban működött közre pályafutása során (158 gól, 92 gólpassz).

F-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 2–0 (0–0)

Carlo Ancelotti lett a második olyan vezetőedző, aki elérte a 100 győzelmet a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid olasz szakvezetőjét csak Sir Alex Ferguson előzi meg 102 sikerrel – igaz, Ancelotti már négyszer nyerte meg a sorozatot.

Federico Valverde valósággal szárnyra kapott Madridban, hiszen legutóbbi kilenc mérkőzésén (három gól és három gólpassz) annyi gólban vállalt szerepet, mint az előző 87-en összesen (négy gól, két gólpassz).

A madridiak aranylabdás horvátja, a 37 éves Luka Modric a Real Madrid legidősebb mezőnyjátékosa, aki pályára lépett nemzetközi kupaporondon azóta, hogy Puskás Ferenc 1965. novemberében játszott a Kilmarnock ellen. Puskás akkor már jócskán elmúlt 38 éves és két hónappal korábban még négy gólt lőtt a Feyenoord ellen 5:0-ra megnyert madridi BEK-meccsen. A sorozat végén, 1966-ban, 39 évesen ezért joggal mondhatta magát immár 3-szoros BEK-győztesnek.


Sahtar Doneck (ukrán)–Celtic (skót) 1–1

Cselgép. A Celtic támadója, Jota kilenc kísérletből nyolc sikeres cselt mutatott be a Sahtar elleni mérkőzésen, ami a legtöbb Aiden McGeady 2004 októberi, Benfica elleni mérkőzésen mutatott teljesítménye óta.

A túloldalon a doneckiek támadója, Mihailo Mudrik sem panaszkodhat rossz statisztikára, hiszen két mérkőzésen két kísérletből két gólt szerzett, emellett adott két gólpasszt is.

G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 2–1
FC Köbenhavn (dán)–Sevilla (spanyol) 0–0

A mérkőzésen a Dortmund Jude Bellingham góljával szerzett vezetést, ezzel a németek fiatal angolja 18. BL-meccsén negyedik gólját szerezte, ami a valaha volt legtöbb az angol tinédzserek között.

A mérkőzést viszont a Manchester City nyerte, hiszen John Stones pályafutása első, tizenhatoson kívülről szerzett góljával egyenlített, majd a győztes találatot Erling Haaland szerezte.

A norvég egészen elképesztő mutatókkal rendelkezik a Bajnokok Ligájában, hiszen 21 mérkőzésen 26 gólt szerzett, azaz átlagosan 62 percenként talál az ellenfelek kapujába.

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola pedig rohamosan közelít Ferguson és Ancelotti felé, hiszen 95. győzelmét aratta a Bajnokok Ligájában.


H-CSOPORT
Maccabi Haifa (izraeli)–Paris Saint-Germain (francia) 1–3

Bármennyire is furcsa, a Paris Saint-Germainnel először fordult elő a BL-ben, hogy három támadója, Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar is eredményes volt ugyanazon a mérkőzésen.

A hétszeres aranylabdás argentin ezzel 18. idényében talált be a legrangosabb kupasorozatban, ráadásul a Maccabi Haifa volt a 39. klub, amelynek beköszönt, ezzel megelőzte Cristiano Ronaldót (38) a vonatkozó rangsorban. Messinek jól megy Párizson kívül is, hiszen csapata idei öt idegenbeli fellépésén négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott.

Mbappé 46. mérkőzésén 30. gólját szerezte a Bajnokok Ligájában, amivel beérte Edinson Cavanit a klub rangsorában.

Juventus (olasz)–Benfica (portugál) 1–2

A Juventus kisebb meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Benficától. A torinóiakkal történetük során először fordult elő, hogy elveszítették első két csoportmérkőzésüket a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik