BL: a remeklő Gulácsinak hálálkodnak a Liverpool szurkolói

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 13:55
null
Nemcsak az RB Leipzig szurkolói éltetik Gulácsit az MU elleni meccs után (Fotó: AFP)
A kedd esti RB Leipzig–Manchester United (3–2) Bajnokok Ligája-mérkőzés után rengetegen dicsérik a német klub kapusát, Gulácsi Pétert. A magyar válogatott futballistája több védést is bemutatott, de a legtöbben a hajrában látott mentése kapcsán gratulálnak neki – óriási reflexmozdulattal hárított, amikor csapattársáról, Nordi Mukieléről a lipcsei kapu felé pattant a labda. És ha már gratuláció: a hálálkodó üzenetek nem csak Németországból érkeznek.

Aki végigkövette Gulácsi pályafutását, emlékezhet, hogy a magyar kapus összesen hat évig tartozott a Liverpool kötelékébe, s habár tétmeccsen nem léphetett pályára a felnőttek között, sok szurkoló emlékszik rá. Olyankor főleg, amikor Gulácsi a Pool ősi riválisának számító Manchester United kiejtésében játszik kulcsszerepet – Ole Gunnar Solskjaer csapata a vereséggel kiesett a BL-ből.

Az RB Leipzig több bejegyzéssel is megemlékezett 30 éves játékosa kiváló teljesítményéről a közösségi médiában, amelyekhez záporoznak a Gulácsit magasztaló hozzászólások – Liverpoolból is. „Köszönjük, Pete. A vörösök szurkolói hálásak neked” – írta az egyik kommentelő, de olyan is akadt, aki mestermunkának nevezte a teljesítményét. Több hozzászóló is nemes egyszerűséggel legendaként hivatkozott rá, és többen az „Aki egyszer vörös, mindig vörös” jelmondatot is elővették.

Néhány Gulácsit éltető hozzászólás az RB Leipzig Twitter-bejegyzése alól
Néhány Gulácsit éltető hozzászólás az RB Leipzig Twitter-bejegyzése alól



A mérkőzésről bővebben ITT!

H-CSOPORT
RB Leipzig (német)–Manchester United (angol) 3–2(2–0)
Lipcse,
Red Bull Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
LEIPZIG:
Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orbán, Angelino (Halstenberg, 87.) – Sabitzer, Haidara, Kampl – Olmo (Kluivert, 56.), Forsberg (Poulsen, 56.), Nkunku.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
UNITED
: De Gea – Lindelöf (Tuanzebe, 78.), Maguire, Shaw (B. Williams, 61.) – Wan Bissaka (Fosu-Mensah, 78.), McTominay, N. Matics (Pogba, 61.), Telles (Van de Beek a szünetben) – Greenwood, B. Fernandes – Rashford.Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző:
Angelino (2.), Haidara (13.), Kluivert (69.),ill. Bruno Fernandes (80. – 11-esből), Maguire (82.)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik