BL: A Bayern Európa három legerősebb csapata közé tartozik – Inzaghi

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 12:13
null
Nagelsmann elégedett volt a látottakkal (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája C-csoportjának 1. fordulójában a német Bayern München végig nagy fölényben futballozva, tulajdonképpen könnyedén győzött 2–0-ra az olasz Internazionale vendégeként. Az UEFA honlapján szemléztük a két vezetőedző és egy-egy játékos értékelését.

 

A Bayern München vezetőedzője, Julian Nagelsmann így látta a meccset.

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Végig intenzíven játszottunk. Ugyan mindkét félidőben volt tíz olyan perc, amikor teret engedtünk az Internek, és hagytuk játszani, összességében teljesen megérdemelten nyertünk. Nagyon fontos volt, hogy három ponttal rajtoljunk” – szögezte le a bajorok mestere, akit Lewandowskiról is kérdeztek, hiszen a jövő héten az FC Barcelona lesz az együttes soron következő ellenfele a sorozatban.

„Igen, várom már a találkozást vele. De azt már nem annyira, hogy ellenünk játsszon, mert nagyon veszélyes a kapu előtt. Magánemberként azonban örülök, hogy láthatom majd. Remélem, hogy a szurkolók is tisztelettel lesznek vele, függetlenül attól, hogy milyen volt a távozása.”

Matthijs De Ligt örül, hogy győzelemmel kezdtek a BL-ben.

„Mindig jó érzés Milánóban nyerni. Az első meccs a csoportban mindig fontos. Nagyon jó csapatunk van. Az erősségünk az intenzitásunkban rejlik. Ha ezen egy kicsit is veszítünk, akkor küzdenünk kell. Ezért figyelnünk kell arra, hogy az egész mérkőzés alatt fenn tudjuk tartani.”

Inzaghi elismerően beszélt a Bayernről (Fotó: Getty Images)
Inzaghi elismerően beszélt a Bayernről (Fotó: Getty Images)

„Az első 20 percben nagyon sok párharcot elveszítettünk Európa egyik legerősebb csapata ellen – jelentette ki az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi.A kapott gólunk után jobban kellett teljesítenünk, és ki is tudtunk dolgozni több ígéretes lehetőséget is, de az utolsó passzoknál rendre hibáztunk.”

„A szünet után nagyobb nyomást helyeztünk rájuk. Egyértelmű, hogy az ilyen ellenfelek ellen tökéletes meccset kell produkálnunk, hogy eredményt érjünk el. Egy olyan gárda ellen játszottunk, amely kiváló minőséget képvisel, és véleményem szerint Európa három legerősebb csapata közé tartozik” – mondta a hazaiak trénere.

Edin Dzeko 71 percet játszott a Bayern ellen. Ő is az ellenfelet dicsérte.

„Szerintem a Bayern ma erősebb csapat, mint mi vagyunk. Ez az igazság, még akkor is, ha nekünk is volt néhány lehetőségünk. Az ilyen csapatok minden hibádat megbüntetik. Hogy aggódom-e amiatt, hogy három vereségbe szaladtunk bele néhány nap alatt? Nem! Tudom, hogy erősek vagyunk, és még messze vagyunk a csúcsformánktól. Ezek a vereségek csak azt bizonyítják, hogy tovább kell dolgoznunk.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Bayern München (német) 0–2 (0–1)
Milánó,
Giuseppe Meazza Stadion. Vezette: Turpin (francia)
Inter:
Onana – D'Ambrosio, Skriniar (De Vrij, 72.), Bastoni (Dimarco, 72.) – Dumfries (Darmian, 72.), Mhitarjan, Brozovic, Calhanoglu, Gosens – Dzeko (Correa, 71.), L. Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
Bayern: Neuer – Pavard, De Ligt (Upamecano, 75.), L. Hernandez (Stanisic, 84.), A. Davies – Kimmich, Sabitzer (Goretzka, 62.) – Coman (Gnabry, 75.), T. Müller, L. Sané (Musiala, 84.) – Mané. Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Gólszerző:
L. Sané (25.), D'Ambrosio (66. – öngól)

A csoport másik meccsén
Barcelona (spanyol)–Viktoria Plzen (cseh) 5–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik