BL: 11 év után jutna nyolc közé a Milan, Conte visszatér a Spurs kispadjára

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.08. 08:47
null
Antonio Conte a legjobbkor tér vissza a Tottenham kispadjára (Fotó: Getty Images)
Az Antonio Conte menedzser vezette Tottenhamnek szerdán egygólos hátrányt kell dolgoznia a nyolcaddöntőben a Milan ellen, amely tizenegy év után juthat ismét BL-negyeddöntőbe.     

Rosszul teljesít az utóbbi időben a Tottenham: múlt héten szerdán a másodosztályban szereplő Sheffield United kiejtette a FA-kupából, szombaton pedig a kiesés rémétől fenyegetett Wolverhamptontól szenvedett vereséget a Premier League-ben. Úgyhogy a legjobbkor tér vissza a csapat kispadjára az epehólyag-gyulladása miatt február elején megműtött Antonio Conte,      irányításával a Spurs egygólos hátrányt igyekszik ledolgozni a Milan elleni BL-nyolcaddöntőben.

Ami az olasz csapatot illeti: a Serie A-ban egymás után három mérkőzést nyert meg kapott gól nélkül, majd a hétvégén következett a Fiorentina elleni vereség, és azzal együtt a lecsúszás a tabella negyedik, még BL-indulást érő helyéről. A vörös-feketék legutóbb 11 évvel ezelőtt jutottak nyolc közé a legrangosabb európai kupában, s érdekesség, hogy az azt megelőző három BL-szereplésüket rendre angol csapat zárta le: 2008-ban az Arsenal, 2010-ben a Manchester United, 2011-ben éppen a Tottenham.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Tottenham Hotspur (angol)–Milan (olasz) (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–1
21.00:Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik