„Labdabirtoklásban frusztráló tud lenni” – a dicséret mellett bírálták is Szoboszlait a liverpooli lapok

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 13:45
AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25
Szoboszlai Dominik AC Milan elleni teljesítményét tízből 7-8-ra értékelték a liverpooli portálok (Fotó: Getty Images)
A Liverpool magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot a Bajnokok Ligája első fordulójában, az AC Milan ellen szerzett gólja miatt egyaránt kiemelik a helyi lapok, amelyek ugyanakkor kritikákat is megfogalmaztak a 23 éves labdarúgóval szemben.

A történethez az is hozzátartozik, hogy a Liverpool vezetőedzője, Arne Slot a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón külön beszélt Szoboszlai Dominikról. Azt mondta: „Úgy gondolom, hogy az összes játékosnak fontos szerepe van. (Dominik) Most mind a négy bajnokit végigjátszotta, és minden futballista fontosabbnak érzi magát, amikor játszik, mint akkor, amikor nem játszik. De minden csapattagnak megvan a maga szerepe, és az idényben mindannyian sokat fognak játszani, mert sok meccsünk lesz. (Dominik) fontos nekünk, különösen akkor, amikor nincs nálunk a labda, a letámadásban kiemelkedő. Azt hiszem, amin dolgoznom kell vele, az az, hogy még több gólban vegyen részt és helyzeteket teremtsen nekünk, mert úgy emlékszem, az előző idényben három gólt szerzett a bajnokságban. A liverpooli támadó középpályásnak az ő számaihoz képest előre kell lépnie, de nagyon boldog vagyok azzal, ahogyan eddig teljesített. Biztos vagyok abban, hogy ha olyan csapatban játszik, amelyben ennyi minőség veszi körül, akkor azokkal a kvalitásokkal, amelyekkel ő rendelkezik, a végén több gólt szerez.” 

Többet sem kellett mondania a mesternek, Szoboszlai beállította a 3–1-es végeredményt az AC Milan otthonában. Van olyan liverpooli portál viszont, amely a gólja mellett Szoboszlai hibáit is kiemelte.

A liverpool.com a lehetséges tízből nyolc pontra értékelte válogatottunk csapatkapitányának teljesítményét, s úgy fogalmazott: „Ahogyan azt Arne Slot is elmondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján, a magyarnak minden szükséges fizikai adottsága megvan, ezúttal is sokat futott. Több gólra és gólpasszra van szükség tőle, a mostani meccs nagy előrelépés volt a Nottingham Forest ellenihez képest.”

A Liverpool Echo hetest adott Szoboszlai Dominiknak: „Jól presszingelt és passzolt, de perifériára szorult a mérkőzésen. Jól szerezte meg a gólját Gakpo remek futásából – Slot több találatot várt tőle, jó kezdés ahhoz, hogy ennek eleget tegyen.”

A This is Anfield ugyancsak hetessel minősítette a középpályást: „Nem lehet elvitatni tőle a teherbírását. Hihetetlenül jól fedi le a területeket és nyomást gyakorol az ellenfélre. Ugyanakkor labdabirtoklásban frusztráló tud lenni, a távoli passzai és a csapattársai mozgásának félreértelmezése megtöri a lendületet, s visszaadja a labdát a riválisnak. Becsületére váljon: Slot azt mondta, emelkednie kell a számainak, és erre rögtön megszerezte az első gólját az idényben.”

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
MILAN (olasz)–LIVERPOOL (angol) 1–3 (1–2)
Milánó, San Siro. Vezette: Eskas (norvég)
MILAN: Maignan (Torriani, 51.) – Calabria (Emerson Royal, 69.), Pavlovics, Tomori (Gabbia, 84.), T. Hernandez – Y. Fofana, Loftus-Cheek (Abraham, 69.) – Pulisic, Reijnders, Rafael Leao – Morata (Okafor, 84.). Vezetőedző: Paulo Fonseca
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 79.), Van Dijk, Konaté, Cimikasz – Gravenberch, Mac Allister (Endo, 90+3.) – Szalah (Chiesa, 90+3.), Szoboszlai, Gakpo (L. Díaz, 68.) – Diogo Jota (Núnez, 68.). Menedzser: Arne Slot
Gólszerző: Pulisic (3.), ill. Konaté (23.), Van Dijk (41.), Szoboszlai (67.)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik