Zachariassen: Be kell gyötörnünk az első gólt, és onnantól bármi lehet

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 08:05
Kristoffer Zachariassen (középen) szerint összeszedettnek kell lenniük (Fotó: Koncz Márton)
A Ferencváros labdarúgócsapata kedden kétgólos hátrányból várja a dán FC Midtjylland elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtező-visszavágót. A mérkőzés előtt az FTC norvég légiósát, Kristoffer Zachariassent kérdeztük.

– Negyvennégy európai kupameccsen játszott már az FTC-ben. Hová rangsorolja az FC Midtjyllandet a nemzetközi szinten? Miben tartja kiemelkedőnek a keddi ellenfelet?
– Roppant erős csapatnak tartom a dán bajnokot, főként az erőnléte kiemelkedő, s a rögzített helyzetekből, valamint a nagy bedobásokból is veszélyes − válaszolta Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros 30 éves norvég légiósa. − Összeszedettnek kell lennünk, mert a Midtjylland előszeretettel játszik hosszú átadásokkal. Sok múlik a párharcokon, úgyhogy ha labdát szerzünk, ki kell használnunk minden lehetőséget, a kontrajátékunkra is szükség lesz.

– Bírja a csapat a kettős terhelést?
– Úgy érzem, jó ritmusba kerültünk, győztes meccset játszottunk a Diósgyőr ellen a hétvégén, úgyhogy minden tekintetben készen állunk a visszavágóra.

– Legutóbb a Slovan ellen fordított meg a Ferencváros nemzetközi párharcot kétgólos hátrányból. Mentálisan külön kell készülni, hogy ebből a helyzetből kiharcolják a továbbjutást?
– A kétgólos vereség nehéz helyzetbe hozott minket, ezért számítunk szurkolóink támogatására, ami rengeteget jelent nekünk. Összeszedetten kell pályára lépnünk, be kell gyötörnünk az első gólt, és onnantól bármi lehet – tudunk kettőt-hármat szerezni és nem kapni egyet sem.

– Mikor érkezhet el az a pont, amikor fejjel kell nekimenni a falnak, vagyis az ellenfél védelmének?
– Teljes erőbedobással a gólszerzésen leszünk, minél hamarabb meg akarjuk szerezni a vezetést. Ha esetleg öt perc elteltével betalálunk, résen kell lennünk, hosszú meccs vár ránk… A vezetésből erőt meríthetünk, egyúttal zavart kelthetünk az ellenfélnél, de az előny birtokában is rendkívüli koncentrációra van szükség.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
20.00: Ferencvárosi TC–FC Midtjylland (dán) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik