Nem árul zsákbamacskát a Midtjylland, idegenben is támad

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.08.12. 20:35
Thomas Thomasberg támadó felfogásban küldi pályára csapatát (Fotó: Imago)
A Bajnokok Ligája selejtezője 3. fordulójának visszavágója előtt a Ferencvárost Dániában 2–0-ra legyőző Midtjylland csapata már Budapesten tartózkodik, és hétfőn kora este megtartották az ilyenkor szokásos, a meccset felvezető sajtótájékoztatójukat, amelyen Thomas Thomasberg vezetőedző mellett a gárda lengyel válogatott támadója, Adam Buksa is részt vett.

 

„Jó utunk volt, de nagyon meleg van” – összegzett a mókás kedvében lévő Thomas Thomasberg vezetőedző angolul, miután anyanyelvén adott egyperces választ újságírói kérdésre, ami a körülményeket firtatta. A Midtjylland 49 éves dán vezetőedzője ezután bővebben beszélt várakozásairól.

„Este nyolc órakor kezdődik a meccs, szeretnék a taktikára összpontosítani, a szakmai stáb egyes tagjai foglalkoznak a felkészüléssel, a hidratációval – egyébként a Ferencváros labdarúgóinak is meg kell küzdeniük az időjárással. Kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, de csak a párharc felén vagyunk túl. Az előző idényben az idegenbeli nemzetközi meccseket megelőző edzéseket otthon tartottuk, ám ezúttal Budapesten gyakoroltunk, így felmérhettük, milyen a létesítmény, a gyep. Nem árulunk zsákbamacskát, lehet tudni, milyen stílust képviselünk és milyen a játékunk. Támadó felfogás jellemez minket, úgyhogy nem akarunk ráülni az eredményre. Ha esetleg hátrányba kerülünk, akkor is az a terv, hogy megyünk előre. Azt várom, hogy a Ferencváros hazai pályán támadólag lép fel, ezt kezelnünk kell.”

Dán kollégáinktól azt hallottunk, a Midtjyllandnak nem erőssége a büntetőrúgás – a hazai összecsapáson Aral Simsir hagyott ki egyet az első félidő hosszabbításában. A dán vezetőedzőnél rákérdeztünk, gyakorolták-e a tizenegyesrúgásokat.

„Talán túl sokat is… Az előző idényben többet is kihagytunk, a Legia ellen tizenegyespárbajban maradtunk alul. Remélem, ezúttal hamarabb lezárjuk a párharcot, de ha kedd este sor kerül rá, bízopm benne, hogy mi jövünk ki belőle győztesen.”

A szakembert a nyáron igazolt Adam Buksa követte a pódiumon, s ő is beszélt a tizenegyesekről.

„Azért is szerződtem a Midtjyllandhoz a nyáron, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljek. Jó úton járunk, hogy kiejtsük a Ferencvárost, ám ehhez úgy kell teljesítenünk, mint a hazai összecsapáson. Erős ellenféllel küzdünk meg jó hangulatú stadionban. Nincs abban semmi különös, ha egy játékos kimarad a keretből, hiszen feszes a menetrendünk. Készen állok a kilencven percre és az esetleges hosszabbításra, tizenegyesrúgásra is” – árulta el Buksa.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
20.00: Ferencvárosi TC–Midtjylland (dán) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 2–0 a Midtjylland javára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik