„Kényelmes előnyben a Midtjylland a magyarországi túra előtt” – dán sajtóvisszhang

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.07. 09:35
Fotó: Micheller Szilvia/FTC
Mint ismeretes, a Ferencváros 2–0-ra kikapott a dán FC Midtjylland otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében, a párharc első meccsén. Lássuk, hogyan látták a mérkőzést a dán sajtóban!

„Kényelmes előnyben a Midtjylland a magyarországi túra előtt”  – foglalta össze beszámolója címében a történteket a Berlingske. A dán lap szerint a hazai együttes nem a lehető legagresszívebb felállásban lépett pályára az FTC ellen, amely uralta a mérkőzés első szakaszát. Ennek tudatában „a semmiből” érkezett a hazaiak vezető gólja. A lap kiemelte, hogy a dánok első számú tizenegyesrúgója, Cso Gue Szung sérülés miatt nem lépett pályára a mérkőzésen, így kapott lehetőséget a büntetőjét elhibázó Simsir. A Berlingkse összegzése szerint a dán bajnok jó helyzetből várhatja a visszavágót, de szerintük jobban is sikerülhetett volna a mérkőzés.

A dán közmédia (DR) röviden és tárgyilagosan számolt be az eseményekről, kiemelve, hogy kétgólos sikerével a Midtjylland komoly előnnyel várhatja a visszavágót. 

A dán TV2 szakírója, Dan Sörensen a mérkőzésről való beszámolójában Aral Simsirre helyezte a hangsúlyt, mondván, hogy a hozzá hasonló technikás, de szeszélyes játékosokat nem hiába szereti a közönség, de ugyanez a szeszély akadályozza meg őket abban, hogy igazi vezérré váljanak. A szerző megjegyzi, hogy a napokban kint volt a dánok edzésén, ahol épp a tizenegyeseket gyakorolták, s a török szélső már akkor próbálkozott egy panenkás megoldással, de az akkor kapuban álló Lössl könnyedén védte a kísérletet – volt tehát előjele az FTC elleni kihagyott próbálkozásnak. A szerző hozzáteszi, hogy Simsir a második félidőben gólpasszal javított, de leszögezte, hogy jobb lett volna, ha nem szórakozza el az ölébe hullott lehetőséget.

A bold.dk szerint a Midtjylland egy lépéssel közelebb került a BL főtáblájához, miután sikerült hazai pályán legyőzni a Ferencvárost. A dán szaklap szerint az első gólt a sikeres dán letámadás „készítette elő”, míg a második félidőben kézben tartotta a mérkőzést, s az alacsonyabb tempó dacára sikerült bevinni a második találatot is. Az említett forrás a mérkőzés után megszólaltatta a korábban Dániában futballozó ferencvárosi légióst, Tosin Kehindét, aki jelezte, hogy a dán bajnoknak nem lesz könnyű feladata Budapesten, mivel a Groupama Arénában egy igazi „katlan” várja a Midtjylland játékosait.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
FC MIDTJYLLAND (dán)–FERENCVÁROSI TC 2–0 (1–0)
Herning, Arena Herning, 8449 néző. Vezette: Matej Jug (Matej Zunic, Manuel Vidali) – szlovénok
MIDTJYLLAND: E. Ólafsson – J. Andersson, Diao, Bech, Juninho (A. Gabriel, 70.) – Osorio (Römer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), E. Martínez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), O. Sörensen. Vezetőedző: Thomas Thomasberg
FTC: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Maiga (Abu Fani, 55.) – Zachariassen – A. Traoré, Pesics (Ben Romdan, 55.), Kehinde (Civic, 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen
Gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
A visszavágót augusztus 13-án 20 órától rendezik a Groupama Arénában.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik