Kimmich fejese döntött, 2020 után jutott újra BL-elődöntőbe a Bayern München

Vágólapra másolva!
2024.04.17. 22:55
Kimmich (elöl) feje volt a müncheni siker kulcsa (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Bayern München hazai pályán végig veszélyesebben játszott az Arsenalnál, és Kimmich fejesével 1–0-ra megnyerte a találkozót, így 3–2-es összesítéssel a legjobb 4 közé jutott.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–ARSENAL (angol) 1–0 (0–0)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
BAYERN: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Mazraui (Kim Min Dzse, 76.) – Laimer, Goretzka – L. Sané (Upamecano, 89.), Musiala, R. Guerreiro – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
ARSENAL: Raya – B. White, Gabriel, Saliba, Tomijaszu (Nketiah, 86.) – Ödegaard, Jorginho (Gabriel Jesus, 68.), Rice – Saka, Havertz, Martinelli (Trossard, 68.). Menedzser: Mikel Arteta
Gólszerző: Kimmich (63.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3–2-es összesítéssel

Otthon érezhették magukat az angol szurkolók szerda este – zuhogó eső áztatta Münchent a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtt három-négy órával, így akik metróval érkeztek az Allianz Arénához, rettenetesen eláztak. Sálak, sapkák, kesztyűk, nagykabátok – a múlt héten itt is rövidnadrágban mászkált mindenki, ehhez képest fagyoskodni kellett a visszavágón.

Ma már nem meglepő, hogy a Bayern-mezes szurkolók között nyugodtan sétálhatnak az Arsenal-dresszben érkező vendégek, feszültségnek, balhénak nyoma sincs, és az is az új kor divatja, hogy a legtöbb ember a mobiljával fotókat készít és küldi szerteszét az ismerősöknek: itt vagyok a meccsen! A magyar szurkolók örömmel láthatták, hogy az összeállítást követően a kivetítőn bemutatták a stábtagokat is, így hatalmas méretben mosolygott a stadionban lévőkre Lőw Zsolt, a Bayern München másodedzője.

Őrületes hangulatban sétálhattak ki a pályára a két csapat játékosai, és a bajor szurkolók pirotechnikai bemutatója akkora füsttel járt, hogy azért évekre bezárnák a Puskás Arénát… Ráadásul ez a füst hosszú percekig beragadt a stadion tetőszerkezete alá, így akik a harmadik emeleti szektorokban foglaltak helyet, a mérkőzés első periódusából szinte semmit sem láthattak.

Jó iramban kezdődött a meccs, és rögtön feltűnt, hogy a házigazda kettős őrizet alatt próbálja tartani Bukayo Sakát, míg a londoniak természetesen kiemelt figyelmet fordítottak az általuk oly jól ismert korábbi Tottenham-játékosra, Harry Kane-re. Kissé meglepő volt, hogy amikor a vendégek agresszívan letámadták a német csapat védőit, a bekkek olyan gyermeteg hibákat követtek el, amelyet harmadosztályú csapatok sem szoktak, de hiába szerzett időnként labdát az Arsenal a Bayern térfelén, nagy ziccert nem tudott kialakítani. Inkább a németek mutatkoztak veszélyesebbnek az első félidőben, de igazán nagy helyzet sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki.

Megpörgette a második játékrész elejét a Bayern, a szurkolók már gólt kiáltottak Leon Goretzka fejesénél, de csak a lécet találta el, a kipattanóra érkezett Raphaël Guerreiro, lőtt, Raya lábáról a kapufára, onnan pedig szögletre vágódott a labda. Alábbhagyott a hazaiak lendülete, egyre többször és gyorsabban ért fel a müncheni kapu elé az Arsenal, de akárcsak a túloldalon, itt is hiányoztak a váratlan megmozdulások, a cselek a nagy helyzet kialakításához − tömörülő védelemmel szemben vajmi keveset ér a lágy középre ívelés.

Majd hirtelen tombolni kezdett a közönség: a 63. percben Guerreiro szépen adott be a bal oldalról, a jobbhátvéd Joshua Kimmich ragyogó helyzetfelismeréssel berobbant középre, s az öt és felesről erősen a kapuba fejelt. És ennyi elég is volt a bajor örömünnephez (1–0), a kedvencek 3−2-es összesítéssel továbbjutottak, és 2020 óta először elődöntőt játszhatnak a BL-ben.

Kimmich (középen, a földön) fejese utat talált az Arsenal kapujába (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik