BL: Mourinho vinné Diego Costát, aki örül a duplának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 12:52
null
Diego Costa semlegesítése a bécsi védők számára is megoldhatatlan feladatnak bizonyult (Fotó: Reuters)
Két góllal vette ki a részét az Austria Wien elleni idegenbeli BL-sikerből (3–0) az Atlétcio Madrid gólerős támadója, Diego Costa, aki eltiltását letudva ezen a találkozón mutatkozott be a legrangosabb európai kupasorozatban. A támadóra a spanyol válogatott és a Chelsea szakmai stábja is szemet vetett: mindkettő magához édesgetné.

„Nagyon jól érzem magam. A csapatnak jó meccse volt, én pedig bemutatkozhattam a BL-ben. Külön öröm számomra, hogy győztes találkozón, amelyen két gólt szereztem – lelkendezett Diego Costa, aki kisebb bokasérüléssel bajlódott. – Valóban egy kis nehézséget okozott, de már jól vagyok. Nincs szükségem pihenésre. A mi célunk különben is az, hogy hasonló mérkőzéseket játsszunk, és jussunk minél messzebb."

A brazil, de már spanyol állampolgársággal is rendelkező támadó miatt a két válogatott a pályán kívül nyitott frontot egymással a közelmúltban. Diego Costa két felkészülési mérkőzésen már pályára lépett ugyan a brazil nemzeti együttesben, ahol ragaszkodnának is hozzá, a spanyolok viszont már elindították a hivatalos „átigazolási” kérelmüket illetékes helyeken, és annak jóváhagyására várnak. De mire vár az érintett játékos?

„A válogatott kapcsán már megszületett a döntésem, beszéltem azokkal az emberekkel, akikkel beszélnem kellett. Remélem, hogy hamarosan megoldódik az ügy” – tért ki a konkrét válaszok elől a támadó.

Eközben az angol sajtó arról ír, hogy a Chelsea már a téli átigazolási időszakban szerződtetné Diego Costát. José Mourinho a nyáron klasszis csatárt szerezett volna a keretéhez csábítani – ez lett volna Wayne Rooney, aki végül a Manchester Unitedben maradt –, mert a Fernando Torres, Samuel Eto'o, Demba Ba triót nem érzi elég veretesnek ahhoz, hogy mindvégig versenyben legyenek a bajnoki címért és a BL-trófeáért.

Diego Costa kivásárlási ára (38 millió euró) azonban elgondolkodtathatja a nem éppen szűkmarkú londoniakat, akikhez 2014 nyarán visszatér az Evertonnak kölcsönadott Romelu Lukaku. Costa idén nyáron már majdnem PL-játékos lett, de a Liverpool 25 millió eurós ajánlatát kevesellték a madridiak, akiknek 2018 nyaráig szóló érvényes szerződésük van Diego Costával. Utóbbi piaci értékét egyébként 25 millió euróra teszi a transfermarkt.de.


Austria Wien 0-3 Atletico Madrid All Goals by all-goals

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ

FC Porto (portugál)–Zenit (orosz) 0–1 (0–0)
Porto, Estádio do Dragao. V: Tagliavento (olasz)
G: Kerzsakov (86.)

Austria Wien (osztrák)–Atlético Madrid (spanyol) 0–3 (0–2)
Bécs, Ernst Happel Stadion. V: Orsato (olasz)
G: R. García (8.), Diego Costa (20., 53.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 3 3 0 0 8–2 +6 9
2. Zenit 3 1 1 1 2–3 –1 4
3. FC Porto 3 1 0 2 2–3 –1 3
4. Austria Wien 3 0 1 2 0–4 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik