„Ahogy azt várhattuk, Kassai kitűnő volt”

Vágólapra másolva!
2011.05.29. 00:21
null
Ryan Giggs hiába idősebb majdnem két évvel, el kellett fogadnia<br />Kassai Viktor ítéleteit (Fotó: MTI)
A labdarúgó-játékvezetők teljesítményével foglalkozó egyik szakportál tudósítója szerint Kassai Viktor, ahogy arra számítani lehetett, kitűnően vezette a Barcelona–Manchester United BL-döntőt.

Az elemzés szerint a magyar játékvezető segítette a folyamatos játékot, nem tördelte azt szét fölösleges fújásokkal, igaz, ebben a játékosok is partnernek bizonyultak, mivel nem volt durva a meccs. Ezt jól jelzi, hogy mindössze 21 szabálytalanságot követtek el a két együttes futballistái a fináléban.

Kassai az első félidőben egyszer sem húzott elő lapot, a második játékrész derekán viszont Dani Alvesnek, majd nem sokkal később Michael Carricknek is kiosztott egy sárgát. Ez eredményesnek bizonyult, hiszen megfékezte az indulatokat. A szakértő a Valenciának adott sárga lapot is jogosnak tartja, Víctor Valdését viszont kissé szigorúnak, mivel a kapus szerinte a csere miatt nem végezte el időben a kirúgást.

A szakértő szerint a Manchester United gólja előtt Ryan Giggs néhány centivel előrébb helyezkedett a védőnél, de ez olyan kis távolság volt, hogy nem igazán lehet az asszisztenst emiatt elmarasztalni.

Az értékelés kitér a két büntetőgyanús szituációra is – az első félidőben Evra, a másodikban Villa kezét találta el a labda a saját tizenhatosán belül –, amelyben Kassai a cikk szerint helyesen intett továbbot, mivel egyik kezezés sem volt szándékos.

Az elemzés Kassai teljesítményét összességében nagyon meggyőzőnek ítélte meg, megemlítve, hogy ha valaki elég jó, akkor nem lehet túlságosan fiatal egy ilyen feladatra. A 35 éves Kassai Viktor ugyebár a legfiatalabb játékvezető, aki valaha Bajnokok Ligája-döntőt vezethetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik