„Nem hagytunk kétséget, melyik a jobb, érettebb csapat”

Vágólapra másolva!
2009.07.31. 07:46
A kissé hosszadalmasra sikerült hazaút után már a hétvégi bajnokira készülhet a DVSC-TEVA csapata. A Levadia ellen megnyert BL-selejtező-mérkőzést követően a csapattagok visszafogottan, de optimistán nyilatkoztak. A következő körbe jutás már legkevesebb plusz nyolc európai kupamérkőzést ígér a magyar bajnokcsapatnak – a 4. fordulós ellenfelek között lehet a görög Olympiakosz, de akár az azeri FK Baki is.
Leandro a visszavágón kényszerpihenőjét tölti, továbbjutás esetén viszont tovább segítheti a Lokit
Fotó: Andrei Limpere
Leandro a visszavágón kényszerpihenőjét tölti, továbbjutás esetén viszont tovább segítheti a Lokit
Leandro a visszavágón kényszerpihenőjét tölti, továbbjutás esetén viszont tovább segítheti a Lokit
Fotó: Andrei Limpere
Leandro a visszavágón kényszerpihenőjét tölti, továbbjutás esetén viszont tovább segítheti a Lokit

Az UEFA-együtthatók alapján a görög Olympiakosz, a dán Köbenhavn, a cseh Slavia Praha, a bolgár Levszki Szófia vagy a szerb Partizan lehet a Debrecen riválisa, ha a magyar bajnokkal együtt túljutnak aktuális ellenfelükön.

Ám ha például az azeri FK Baki kiüti a Levszkit, megörökli a bolgár együttes pontszámát, s kiemeltként, mondjuk, a Debrecent is kaphatja a BL-csoportkörért folytatott párharcban. Most kevesen tiltakoznának egy azeri túra ellen…

Emlékeztetőül az első meccsek eredményei: Baki–Levszki 0–0, Sheriff Tiraspol–Slavia 0–0, APOEL Nicosia–Partizan 2–0, FC Köbenhavn–Stabaek 3–1, Slovan Bratislava–Olympiakosz 0–2. Azaz ha a dán és a görög csapat továbbjutását biztosra is vesszük, a kedvezőbb sorsolás miatt a Baki mellett lehet szurkolni a moldovai Sheriffnek és a ciprusi APOEL-nek is. Persze a ciprusi csapatok előző szezonbeli szereplését ismerve, a túra a „szerelem szigetére” is rázósnak tűnik.

Ha a DVSC kiveri a Levadiát, még nyolc európai kupamérkőzés vár rá az őszi szezonban – két BL-selejtező és annak sikerétől függően hat-hat BL- vagy El-csoportmeccs. Ha netán a Loki hazai pályán kiesik az észt csapat ellen, akkor sincs vége a kupanyárnak, hiszen a magyar bajnok az Európa-liga rájátszásában folytatja, ahol még mindig ki lehet vívni az El csoportkörét.

Persze erre jobb nem gondolni: a debreceniek legalábbis optimistán várják a visszavágót tapasztalataik alapján.

„Hiba lenne elhinni, hogy már továbbjutottunk. Szerintem még valamennyien emlékszünk a svédországi pofonra. A siker a továbbjutás ellenére is égette egy darabig az arcunkat. Érvényre kell juttatnunk az akaratunkat, úgy, ahogy Tallinnban a második félidőben nem hagytunk kétséget az észtekben, hogy melyik a jobb, érettebb csapat” – mondta a Nemzeti Sportnak a győztes gólt szerző Leandro, aki sárga lapok miatt kihagyja a visszavágót.

„Össze sem lehetett hasonlítani a svédországi és az észtországi védekezésünket: Kalmarban ritkán sikerült tisztázni, ezúttal azonban hiba nélkül takarították el a bekkek a magas labdákat – mondta a csereként a támadójátékban javulást hozó Adamo Coulibaly. – Támadásban nekem már volt területem, örülök, hogy helyzetbe kerültem, és gól született az akcióból, de ez még csak az út fele. Az idegenben lőtt gól sokat ér, de a Levadia is találhat egyet, azaz komolyan kell venni a visszavágót. Új játékosként mindig nagy kihívás kivívni a többiek barátságát, tiszteletét, elismerését. Debrecenben elfogadtak – ha nem így lenne, nem kapnék annyi labdát, és az olyan kiugratásokról is csak ábrándozhatnék, amilyenből végül Leandro gólt szerzett.”

„Az együttes védekezése lényegesen összeszedettebb volt, mint Svédországban. Szerintem bennünk maradt még egy gól, de a nulla egyet előzetesen aláírtam volna. Nem hiszem, hogy az észtek a szerdán mutatottnál többet tudnak. Kemény harcosok, ezen a téren felvettük velük a versenyt, játékban viszont egyértelműen jobbak vagyunk náluk” – fogalmazott Bernáth Csaba.

EMLÉKEZTETŐ

3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
 
LEVADIA TALLINN–DVSC-TEVA 0–1 (0–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik