Sir Alex Ferguson elégedett, már fel is állította a tízpontos tervet

Vágólapra másolva!
2008.08.29. 01:22
A Manchester United menedzser, Sir Alex Ferguson rendkívül boldog a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolása után. A skót szakember szerint legalább tíz pontot kell szereznie a csapatnak, amivel biztosan kvalifikálhatja magát a nyolcaddöntőbe. Ráadásul az ellenfelek „közel állnak” Manchesterhez, így túl messzire sem kell utazni az idegenbeli meccsekre.
Ferguson a távolba tekint, de csapatának nem kell messzire utaznia
Fotó: Action Images (archív)
Ferguson a távolba tekint, de csapatának nem kell messzire utaznia
Ferguson a távolba tekint, de csapatának nem kell messzire utaznia
Fotó: Action Images (archív)
Ferguson a távolba tekint, de csapatának nem kell messzire utaznia

DZSUDZSÁK: NÉMETH KRISZTIÁNNAL AKAROK MEZT CSERÉLNI

„Nagyon örülök a csoportbeosztásnak, óriási élmény lesz ilyen csapatok ellen játszani. A papírforma alapján a Liverpool a legesélyesebb a csoportgyőzelem megszerzésére és mögötte a másik három együttes lesz versenyben a második helyért. A liverpooliak azonban mindig bukdácsolva kezdik a szezont, szükségük van pár hétre, amíg elérik a csúcsformájukat, ez a mi malmunkra is hajthatja a vizet. Bízom abban, hogy a Liverpool elleni meccseken Németh Krisztiánnal is találkozom a pályán és a lefújás után vele tudok mezt cserélni” – nyilatkozta a PSV magyar futballistája a másik angol csapattal kapcsolatban.
Manchester United. Egy legendás csapat, egy legendás menedzserrel. De nincs idő a pihenésre, most ismét neki kell vágni a nagy menetelésnek, aminek vége talán a címvédés lesz a Bajnokok Ligájában. Ehhez azonban elsőként a csoportkörből kellene továbbjutnia a „vörös ördögöknek”.

„Korábban már találkoztunk a Villarreallal és a Celtic együttesével is, az Alborg azonban egy ismeretlen csapat számunkra” – nyilatkozta a sorsolást követően Ferguson.

És valóban nincs rossz memóriája a manchesteri sikerkovácsnak. Csapata ugyanis a BL 2006–07-es kiírásában már megmérkőzött a Celtic gárdájával a csoportküzdelmek során. Az első meccsen, az Old Traffordon egy látványos találkozón nyert 3–2-re az angol csapat, a visszavágó azonban a Celtic 1–0-s sikerét hozta.

A csoportkör végén egyébként mindkét együttes továbbjutott.

„Mindig is jó érzés hazatérni, és az hogy összesorsoltak minket a Celtic-kel, különös pikantériát ad a csoportnak” – tette hozzá a skót mester, akinek így honfitársai ellen kell bizonyítania (ha egyáltalán valaki irányába még kell bizonyítania Fergusonnak).

A Villarreallal való találkozás azonban kevésbé jó emlék a Manchester Unitednek, Fergusonnak és a semleges futballrajongóknak. A két csapat a 2005–06-os szezonban a csoportkörben két soványka, 0–0-s döntetlent játszott egymással. A spanyolok ennek ellenére megnyerték a kvartettet (a Benfica és a Lille volt a másik két együttes), míg az angolok az utolsó helyen végeztek, mindössze hat megszerzett ponttal, így még az UEFA-kupában sem folytathatták.

Ennek ellenére Ferguson optimista. A regnáló bajnok menedzsere persze nem is állhat máshogy a dolgokhoz.

„Ráadásul nem is kell sokat utazgatnunk. Teljesen elégedett vagyok a csoporttal, remélem szerzünk legalább tíz pontot. Azzal biztos továbbjutunk” – mutatott előre Ferguson.

A CSOPORTOK

A-CSOPORT
1. Chelsea (Anglia)
2. AS Roma (Olaszország)
3. Girondins Bordeaux (Franciaország)
4. CFR Cluj (Románia)

B-CSOPORT
1. Internazionale (Olaszország)
2. Werder Bremen (Németország)
3. Panathinaikosz (Görögország)
4. Anorthoszisz Famaguszta (Ciprus)

C-CSOPORT
1. FC Barcelona (Spanyolország)
2. Sporting CP (Portugália)
3. FC Basel (Svájc)
4. Sahtar Doneck (Ukrajna)

D-CSOPORT
1. Liverpool (Anglia)
2. PSV Eindhoven (Hollandia)
3. Olympique Marseille (Franciaország)
4. Atlético Madrid (Spanyolország)

E-CSOPORT
1. Manchester United (Anglia)
2. Villarreal (Spanyolország)
3. Celtic Glasgow (Skócia)
4. Aalborg BK (Dánia)

F-CSOPORT
1. Olympique Lyon (Franciaország)
2. Bayern München (Németország)
3. Steaua Bucuresti (Románia)
4. AC Fiorentina (Olaszország)

G-CSOPORT
1. Arsenal (Anglia)
2. FC Porto (Portugália)
3. Fenerbahce (Törökország)
4. Dinamo Kijev (Ukrajna)

H-CSOPORT
1. Real Madrid (Spanyolország)
2. Juventus (Olaszország)
3. Zenit (Oroszország)
4. BATE Boriszov (Fehéroroszország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik