Egy hely még kiadó a nyolc között: Internazionale vs. Liverpool

Vágólapra másolva!
2008.03.11. 13:15
Már csak egy hely kiadó a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között. Ennek az egy pozíciónak a megszerzéséért kedd este a Liverpool és az Internazionale feszül egymásnak. A Pool várja kedvezőbb helyzetből a visszavágót, ám a hazaiak mindenképp szeretnék megismételni a csapat 1965-os sikerét.
Jermaine Pennant és társai a továbbjutás reményében utaztak Milánóba
Jermaine Pennant és társai a továbbjutás reményében utaztak Milánóba
Jermaine Pennant és társai a továbbjutás reményében utaztak Milánóba
Jermaine Pennant és társai a továbbjutás reményében utaztak Milánóba

Bravúrra lenne szüksége hazai pályán az Internazionalénak. Az olasz csapat a Bajnokok Ligájának utolsó nyolcaddöntőjében az első összecsapást 2-0-ra elveszítette, most a San Siroban próbálja majd ledolgozni tetemesnek mondható hátrányát a Liverpoollal szemben.

Az együttes szakvezetője, Roberto Mancini mindenesetre bizakodó.

"Kilencven percünk van három gólt szerezni, és erre igenis képesek vagyunk" - nyilatkozott optimistán a mérkőzés előtt Mancini, aki hozzátette, hogy az első meccsen nem sok helyzetet alakított ki a Liverpool, de azokat jól kihasználta.

Erre, mármint a jó helyzetkihasználásra nagy szüksége lesz a kék-feketéknek. Az olasz csapat szerencséjére sérülése után Zlatan Ibrahimovic ott lehet a kezdőben a Pool ellen.

"Nem félünk senkitől, mert tudjuk, hogy bárkinek gólt tudunk rúgni. Nagyon sok gólt szereztünk az előző három mérkőzésünkön, s azt kell mondjam, a támadóalakzatunk nagyon jól működik" - ez már Jermaine Pennant, a Liverpool középpályásának véleménye az olaszországi meccs előtt.

A semleges szurkoló szempontjából mindenesetre bíztató, hogy nem áll be védekezni az angol csapat, hanem megpróbál idegenben is ellenfele hálójába találni. Persze az is igaz, hogy Rafa Beníteznek valószínűleg nagyobb beleszólása lesz a taktika kialakításába, mint az egykori arsenalos fenegyereknek.

A két csapat idáig egyszer találkozott európai kupaküzdelmek alakalmával - az akkori végeredmény pedig jó előjel lehet a hazaiak számára.

Történt, hogy 1965 májusában az Anfielden a Liverpool 3-1-re győzte le az olasz csapatot a BEK elődöntőjének első mérkőzésén, ám a visszavágón a Giacinto Facchetti vezette Inter 3-0-ra nyert és jutott a fináléba. Ez az eredmény most is elég lenne a Mancini-csapatnak...

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

INTERNAZIONALE: Júlio César – Maicon, Burdisso, Chivu, J. Zanetti – Figo, Sztankovics, Cambiasso, Jiménez – Ibrahimovic, Cruz. Vezetőedző: Roberto Mancini.
LIVERPOOL: Reina – Arbeloa, Carragher, Hyypiä, Fábio Aurélio – Gerrard, Mascherano, Lucas Leiva, Babel – Kuyt, Fernando Torres. Vezetőedző: Rafael Benítez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik