Az andalúzok esélyt sem hagytak Tőzséréknek a visszavágón

Vágólapra másolva!
2007.09.03. 22:56
A Sevilla magabiztos teljesítménnyel tisztelgett a tragikusan elhunyt Antonio Puerta emléke előtt. Juande Ramos csapata idegenben 4-1-re győzött, így 6-1-es összesítéssel jutott be a BL csoportkörébe. Tőzsér Dániel a görögöknél csereként lépett pályára, és kiharcolt egy büntetőt.
Rivaldo (jobbra) szerezte a görögök becsületgólját
Reuters
Rivaldo (jobbra) szerezte a görögök becsületgólját
Rivaldo (jobbra) szerezte a görögök becsületgólját
Reuters
Rivaldo (jobbra) szerezte a görögök becsületgólját

A BL-csoportkörbe jutás volt a tét Athénban, ahol a hazai AEK próbálta meg kétgólos hátrányát ledolgozni az UEFA-kupa-győztes Sevillával szemben. A görög csapat magyar játékosa, Tőzsér Dániel csak a kispadon kapott helyet.

Az első percekben a vendég Sevilla volt aktívabb, Luis Fabiano már a hetedik percben „megkínálta” Moretto kapust egy lövéssel. A hazai hálóőrnek a 14. percben is akadt munkája, ekkor Kerzsakov próbálkozását kellett hatástalanítania.

A 28. percben a játékvezető egy Julio Cesar-Alves összecsapás után büntetőt ítélt. Egy harmadik brazil, Luis Fabiano állt a labda mögé, és esélyt sem hagyott Moretto kapusnak.

Ezzel biztossá vált, hogy nem lesz hosszabbítás a meccsen, az AEK-nek már négy gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz.

A félidő vége is a Sevilláé volt, két szöglet után is gólnak örülhettek az andalúzok: előbb Alves, utána Capel csavart jól középre, és Keita, valamint Luis Fabiano nem hibázott. Minden eldőlt.

Szünet után pályára lépett Tőzsér is, Nsaliwa nem jött ki a társakkal a második 45 percre. A Sevilla azonban nem állt le, az 53. percben növelte előnyét, Jesus Navas beadását Kerzsakov váltotta gólra.

A 66. percben Tőzsér hiába harcolt ki büntetőt, nem tudott szépíteni a görög gárda: Palop ugyanis szép védéssel hárította Liberopulosz lövését.

A 81. percben újabb büntetőt kapott a görög csapat, ezúttal Rivaldo állt a labda mögé. A brazil klasszis nem hibázott, szépített az AEK. Azonban a Sevilla így is magabiztosan jutott tovább, győzelemmel tisztelegve a múlt héten elhunyt Antonio Puerta emlékének.

BAJNOKOK LIGÁJA

3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
AEK Athén (görög)-Sevilla (spanyol) 1-4 (Rivaldo 81.-11-es ill. Luis Fabiano 31.-11-es, 44., Keita 41., Kerzsakov 53.)
----
----
----
----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik