Rivaldo: Yamal már most Mbappé és Vinícius szintjén van

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 14:36
A legendás Rivaldo szavait érdemes komolyan venni (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona korábbi csillaga, Rivaldo is elmondta a véleményét a katalán csapat remek rajtjáról. A brazil legenda beszélt Lamine Yamalról is, és figyelmeztette a szurkolókat, valamint Hansi Flick vezetőedzőt, hogy bár az együttes a vártnál sokkal jobb formában kezdte a bajnokságot, még messze van az idény vége.

„Ha a Barcelonában nem nyersz címeket, a szurkolók és a sajtó is kritizálni fog. A Barcában ezért csak az számít, ha döntőkbe jutsz és címeket nyersz” – kezdte a Marcának adott interjúját Rivaldo, aki 1997 és 2002 között volt a gránátvörös-kékek játékosa, vagyis pontosan tudja, miről beszél, hiszen sikeres és sikertelen években egyaránt volt része. „Most egy más Barcát látok; olyat, amely különbözik az előző évadban látottaktól. Ezért úgy gondolom, már mindene megvan ahhoz, hogy ismét fontos címeket nyerjen. De még várnunk kell” – folytatta a 2002-ben Brazíliával világbajnokságot is nyerő legenda.

Rivaldo óvatosságra inti a szurkolókat és Hansi Flicket is. Mint mondta, túl sok van még hátra az idényből ahhoz, hogy egyértelmű mérleget lehessen vonni a gárda teljesítményét illetően: „Az olyan nagy csapatoknál, mint a Barca, minden az eredményeken múlik. Az igaz, hogy Flick Barcelonája eddig fenomenálisan működik, ám még nagyon sok van hátra. Sok van még a bajnokságból, a Bajnokok Ligájából, és a kupából is. Én óvatos lennék, és megvárnám az idény végét.”

Nem maradhatott el Lamine Yamal méltatása sem – az 52 éves Rivaldo a sokadik a sorban, aki az elmúlt hetekben-hónapokban már most a legnagyobbak közé emeli a 17 esztendős futballistát: „Nagyszerű játékos, csodálom őt, mert fiatal kora ellenére nagyon éretten viselkedik. Szerintem már most Mbappé és Vinícius szintjén van. És a személyisége alapján azt gondolom, hogy még nagyon sokat fog mutatni. Nagyon-nagyon messzire juthat.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik