A francia bajnokság listavezetője otthon bukta el a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2007.03.06. 23:15
A hazai gólnélküli döntetlen után idegenben 2-0-ra nyert az AS Roma, így bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Luciano Spalletti csapata Francesco Totti és Mancini góljaival győzött a találkozón.
Mancini gólját ünneplik a rómaiak
Reuters
Mancini gólját ünneplik a rómaiak
Mancini gólját ünneplik a rómaiak
Reuters
Mancini gólját ünneplik a rómaiak

A Lyon-Roma meccs olaszországi felvonásán a csapatok nem tudtak gólt szerezni, sárga lapok tekintetében viszont annál jobban „termeltek”: Mike Riley bíró tizenegy játékost figyelmeztetett a kártyácskával.

A hatodik percben máris Coupet hálójába került a labda, ám Mejuto Gonzalez nem ítélte meg a gólt. A spanyol játékvezető úgy ítélte meg, hogy Totti – mielőtt visszafejelt a labdát a hálóba küldő De Rossi elé – támaszkodott a védőjére.

A franciák főleg Juninho szabadrúgásaival próbálkoztak, de a brazil játékmester labdái nem voltak igazán veszélyesek. A rómaiak kapusa, Doni viszont az első percekben nem tűnt túl magabiztosnak.

A 22. percben azonban már a játékvezető által is szabályosnak gólt szerzett az olasz csapat: Tonetto adott be balról, Totti pedig az ötösről a hálóba fejelt.

A vendégek a gól után kontrázhattak, egyszer Perrottát biztató helyzetben állította meg az asszisztens. A Lyon komoly helyzetet nem tudott kialakítani Doni kapuja előtt.

A félidő végén még kilátástalanabb helyzetbe került a Lyon: Mancini kapott jó labdát, cseleivel az őrületbe kergette Reveillere-t, majd a rövid felső sarokba vágta a játékszert.

Gerard Houllier a szünetben két cserével próbálkozott, Källström és Wiltord beállításával próbálta meg elérni a (majdnem) lehetetlent: három gólt szerezni egy félidő alatt az AS Roma ellen.

Wiltord hamar helyzetbe is került, de az 50. percben leadott lövését szépen védte Doni. Két perccel később Juninho próbálkozásánál is a helyén volt a brazil.

A folytatásban azonban egyre kevesebb átütőerő volt a lyoni támadásokban, a vendégek magabiztosan tartották az előnyüket. A mérkőzés nagy vesztese római részről végül Pizarro lett, aki a ráadásban időhúzásért kapott egy sárga lapot, így kénytelen lesz kihagyni a következő mérkőzést.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

LYON - ROMA 0-2

Helyszín: Lyon
Nézőszám: 40000
Játékvezető: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)
Asszisztensek: Juan Carlos Yuste Jimenez, Antonio Artero Gallardo (spanyolok)
A KEZDŐCSAPATOK
LYON ROMA
1 Coupet 32 Doni
12 Reveillere 77 Cassetti
29 Squillaci 5 Mexes
3 Cris 13 Chivu
20 Abidal 22 Tonetto
21 Tiago 16 De Rossi
15 Diarra 7 Pizarro
8 Juninho 11 Taddei
14 Govou 20 Perrotta
11 Fred 30 Mancini
10 Malouda 10 Totti
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gerard Houlier Luciano Spalletti
Gólszerző: Totti (22.) , Mancini (44.)
Csere: Diarra h. Wiltord (46.) , Govu h. Kallstrom (46.) , Reveillere h. Benzema (70.) , Mancini h. Faty (89.)
Sárga lap:Tiago (57.) , Cris (64.) ,Kallstrom (76.) , Perrotta (79.) , Pizarro (90.) , Fred (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik