Atlétika: Thompson még magát is meglepte Eugene-ban

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 17:41
null
Elaine Thompson-Herah maga is alig hiszi el, hogy nem sokkal a tokiói olimpia után ennyire jó időre volt képes (Fotó: AFP)
Állítása szerint nem számított arra, hogy kevéssel a tokiói játékok után ilyen kiugró eredményre lesz képes az olimpiai bajnok Elaine Thompson-Herah, aki minden idők második legjobb eredményével, 10.54 másodperccel nyerte meg a női 100 méteres síkfutást szombaton a Eugene-ban rendezett atlétikai Gyémánt Liga-versenyen – közölte az MTI.

 

„Kicsit meglepődtem. Öt éve nem voltam már ilyen jó formában, s most két héttel az olimpia után újabb egyéni csúcsot tudtam elérni, ez nagyszerű” – mondta szenzációs futása után a 29 éves jamaicai sprinter, aki a riói játékokhoz hasonlóan a japán fővárosban is megnyerte mindkét vágtaszámot, a 100-at és a 200-at is, most pedig az oregoni viadalon a Tokióban elért 10.61 másodperces egyéni rekordját adta át a múltnak.

Elaine Thompson-Herah már Japánban úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen képesnek érzi magát a legendás Florence Griffith-Joyner 1988-ban felállított és megdönthetetlennek hitt világcsúcsainak (100 m: 10.49 mp, 200 m: 21.34 mp) túlszárnyalására, eugene-i futása után pedig ismét beszélt a rekorddöntésről.

„Rengeteg van még bennem, ezért egyértelműen úgy érzem, meg tudom csinálni” – jelentette ki a Japánban a jamaicai sprintváltóval is győztes, így ötszörös olimpiai aranyérmes sztár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik