Molnár Attila óriásit futott (Fotó: Facebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics)

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves sprinter az év legjobb európai eredményét érte el, és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limassoli Cirio Stadionban zajló viadal egykörös versenyét, a második brit Edward Faulds több mint egy másodperccel maradt el tőle (46.04 mp).

Molnár a 44.98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, amelyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa óta tartott 45.42 mp-cel; Molnár egyúttal 2 századdal futott belül a vb-szinten.

„Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt” – mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája, akinek eredménye némileg váratlannak nevezhető, eddigi legjobbja ugyanis 46.67 másodperc volt, melyet tavaly szeptemberben ért el Pápán.

A viadalon nem Molnár Attila volt az egyetlen magyar. A népes küldöttségből helyezésben Fekete Fédra volt Molnár után a legjobb, miután 180 centiméterrel második lett női magasugrásban.

Női távolugrásban Nguyen Anasztázia és Lesti Diána is jól szerepelt, előbbi ugyan első öt kísérleténél belépett, hatodikra viszont 656 centiméterig repült, amivel a harmadik helyen zárt. Lesti szintén hatodikra ugrotta a legjobbat, ami 650 centiméteres lett, ezzel pedig a negyedik helyen végzett.

Női 100 méteren az országos csúcstartó Takács Boglárka 11.53 másodperccel negyedikként ért célba, míg a férfiak klasszikus vágtaszámában Illovszky Dominik 10.69 mp-cel a hetedik lett.

Női diszkoszvetésben Kerekes Gréta 54.52 méterrel az ötödik, férfi kalapácsvetésben Varga Donát 71.73 méterrel hatodik, Pars Krisztián pedig 69.88-cal a nyolcadik pozíciót szerezte meg.