Atlétika: fákat ültettek a NAK melletti Legendák Ligetében

Vágólapra másolva!
2022.11.15. 16:00
Faültetéssel egybekötve felavatták a 2023-as atlétikai világbajnokság helyszíne, a Nemzeti Atlétikai Központ (NAK) mellett lévő új parkot.
Schmidt Ádám államtitkár kiemelte, fontos pillanathoz érkezett az építkezés a Legendák Ligete felavatásával
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Schmidt Ádám államtitkár kiemelte, fontos pillanathoz érkezett az építkezés a Legendák Ligete felavatásával A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár kiemelte, az építkezés a terveknek megfelelő ütemben halad, és a park felavatásával újabb fontos pillanatához érkezett.„Szeretnénk, ha a világbajnokság és az új Nemzeti Atlétikai Központ egyaránt hozzájárulna ahhoz, hogy minél több ember kezdjen el sportolni és az élete részévé váljon a rendszeres testmozgás” – tette hozzá a sportvezető.

Gyulai Miklós,a Magyar Atlétikai Szövetség elnökearról beszélt, hogy reményeik szerint a közeljövőben több tízezren használják majd a létesítményt és annak környezetét versenyzésre vagy szabadidősportra.bízik abban, hogy a jövő évi világbajnokságon 20-25, esetleg 30 magyar atléta is részt vehet majd.

Németh Balázs,a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaa Legendák Ligete avatásán elmondta: a világbajnokság előkészületeinél és megvalósításakor a környezetvédelem, valamint tágabb értelemben a fenntarthatóság is kiemelt figyelmet élvez. „Akorábbi ökológiailag leromlott ipari terület helyét egy újjászületett, fás-ligetes szabadidős park veszi át, amely nyitott lesz a nagyközönség számára sportolási és rekreációs célokra" – hangsúlyozta.

Az épülő létesítmény központi parkjának avatóján az olimpiai bajnok gerelyhajító, Németh Miklós vezetésével tucatnyi sportági legenda vett részt, akik a sportvezetőkkel, valamint Baji Balázzsal, a vb nagykövetével közösen jelképesen elültettek egy fát, melyet majd még 416 fa és 18 ezer csemete követ a vb-ig.

A világbajnokság végeztével aztán még több száz fát ültetnek, így a korábbiakhoz képest öt százalékkal nagyobb, mintegy 50 ezer négyzetméter lesz a zöldfelület a parkban. Az elképzelések szerint a Legendák Ligete sport- és szabadidőparkként működik majd.

Németh Miklós (balra) és Baji Balázs (Fotó: Földi Imre)
Németh Miklós (balra) és Baji Balázs (Fotó: Földi Imre)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik