Atlétika: Bolt szerint nincsenek veszélyben a világcsúcsai

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.11.16. 18:14
null
Usain Bolt nem aggódik a világrekordjaiért (Fotó: AFP)
Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó szerint a jelenlegi mezőnyben nincs olyan atléta, aki valós veszélyt jelentene a világcsúcsaira.

 

A három éve visszavonult 34 éves jamaicai sprinter a Marca című spanyol sportnapilapnak elmondta, másfél évvel ezelőtt felvetődött benne a visszatérés gondolata, ám a mindennapos tréningek nem hiányoznak neki, így korábbi edzőjével gyorsan elvetették a lehetőséget.

„Leültünk, és beszéltünk arról, hogy esetleg az olimpiára visszatérek, de az edzőm elmondta, tudja, hogy nem gondolom komolyan, mert utálok edzeni, így pedig nem csinálnám végig az ötkarikás felkészülést” – elevenítette fel Bolt a tavaly történteket.

A sprinter – aki jelenleg párjával és lányukkal tölti a mindennapjait – elmondta, a 100 méteren (9.58 másodperc) és 200 méteren (19.19 mp) több mint tíz éve felállított világrekordjai szerinte nem forognak veszélyben, a mostani mezőnyben egy olyan atlétát sem lát, akinek lenne esélye ezeket megdönteni.

„A sportágunk ettől függetlenül jó kezekben van, Noah Lyles például remek versenyző, de nem gondolom, hogy a jelenlegi mezőnyből bárki a rekordjaim közelébe tudna kerülni” – jelentette ki Bolt, aki szerint a kemény munka mellett a fizikuma és a magassága is hozzásegítette ahhoz, hogy ő legyen a világ leggyorsabb embere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik