Sebastian Coe reméli, hogy megtelik a tokiói stadion a 2025-ös atlétikai vb-n

Vágólapra másolva!
2024.10.04. 15:55
Sebastian Coe egy korábbi sajtóeseményen (Fotó: Getty Images)
Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség (WA) elnöke abban reménykedik, hogy a három évvel ezelőtti tokiói olimpiával ellentétben a 2025-ös világbajnokságon megtelik a japán főváros atlétikai stadionja.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál pénteki beszámolója szerint a tokiói stadiont a három évvel ezelőtti olimpiára újították fel, azonban a koronavírus-járvány miatt üresen maradt a szurkolóknak fenntartott 68 ezer szék.

„Számomra az a legfontosabb, hogy megtöltsük a stadiont” – mondta Coe, majd hozzátette, hogy nagyon fontos lesz a marketing és a reklám is a jegyvásárlások terén, ehhez pedig már a párizsi olimpia felületein is hirdettek elővásárlási lehetőséget, ami remekül ment.

A japán főváros már második alkalommal adhat otthont az eseménynek, legutóbb 1991-ben rendeztek ott atlétikai vb-t, és ezúttal várhatóan mintegy 200 ország több mint 2000 versenyzője vehet részt rajta.

„Néhány héttel eltoltuk a szokásos kezdést” – hangsúlyozta az utóbbi 15 hónap rendkívül magas hőmérsékletére hivatkozva Coe, de azt is megjegyezte, hogy így is meleg időben versenyeznek majd az atléták.

A tokiói vb-re 2025. szeptember 13–21. között kerül sor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik