Visszatérő világklasszisok lesznek a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 09:47
Gianmarco Tamberi (Fotó: Getty Images)
Idén is olimpiai aranyérmesek, világbajnokok és Európa-bajnokok állnak rajthoz a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon – jelentették be szerdán a szervezők.

A július 9-én Székesfehérváron sorra kerülő viadal a nemzetközi szövetség (WA) Kontinentális Kör sorozatában az arany versenyek közé és évről évre a világ legszínvonalasabb egynaposai közé tartozik.

Idén 400 méteren visszatér a királyok városába a verseny csúcstartója, a tokiói olimpiai bajnok, világbajnok, ötszörös Gyulai Memorial-győztes Steven Gardiner. A bahamai klasszis 2015-ben állt először rajthoz Székesfehérváron.

Szintén a férfiaknál 110 méteres gátfutásban újra az indulók között lesz a legutóbbi három világbajnokság győztese, Grant Holloway. A két Memorial-sikerrel rendelkező amerikai sztár élete első profi meghívásos versenyén éppen Székesfehérváron állhatott rajthoz 2019-ben.

Magasugrásban ismét megméreti magát a nagy közönségkedvenc, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Gianmarco Tamberi, míg a nők 100 méteres gátfutó számában ezúttal is rajthoz áll Tokió olimpiai bajnoka, a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinn.

Ami a magyar atlétákat illeti, dobókörbe lép a Bregyó-közben a kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvető, Halász Bence és a 400 méter országos csúcstartója, az idei fedett pályás világbajnokság ötödik helyezettje, Molnár Attila is ott lesz a mezőnyben. A nőknél 100 méter gáton szurkolhatnak a nézők a 2022-ben az év legjobb női sportolójának választott, Eb-ezüstérmes Kozák Lucának és várhatóan a világ legjobbjai ellen versenyezhet a 100 és 200 méteren hazai rekorder, U23-as Eb-ezüstérmes Takács Boglárka, aki mindkét sprinttávon indul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik