Sportrádió: Teljesen tiszta a lelkiismeretem – Sotomayor a visszavonulásáról

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 21:26
null
Javier Sotomayor volt a Sportrádió vendége (Fotó: Sportrádió)
A hétfőn sorra kerülő 66. Év Sportolója Gálára érkezett Magyarországra Javier Sotomayor, aki 245 centiméterrel tartja a magasugrás világcsúcsát. Az 56 éves korábbi atléta többek között a visszavonulása körülményeiről beszélt Szabó Szilárddal, de azt is elmondta, mit érzett, amikor sokadjára hívták meg hazánkba.

Nekem soha nem volt szükségem arra, hogy tiltott eszközt használjak az eredményeim elérése érdekében. Akik engem ismernek, azok pontosan tudják, hogy teljesen tiszta a lelkiismeretem, és tisztában vannak azzal, hogy semmilyen alapja nincs ezeknek a gyanúsítgatásoknak. Ez mai napig nyomaszt engem és rosszul esik” – válaszolta Javier Sotomayor arra a kérdésre, hogy pályafutása negatív oldalaként fogja-e fel azt, hogy doppinggyanú árnyékéban vonult vissza 2001-ben, saját elmondása szerint sérülései miatt. Az 56 éves legendát – aki az évek során számos alkalommal megfordult Magyarországon – arról is beszélt, hogy mit villant át a fején, amikor meghívták a hétfői Év Sportolója Gálára.

Ha az ember egy olyan országba megy, ahol mindig jól érezte magát, akkor ez egyetlen érzés, ami elönti, az a büszkeség, és ebben az országban nekem csak kellemes és jó élményeim vannak” – mondta Javier Sotomayor.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik