Atlétikai vb: nem épül fel Nigéria minden idők második leggyorsabb sprintere

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 12:49
null
Udodi Onwuzurike combizomprobléma miatt kihagyja a budapesti atlétikai világbajnokságot (Fotó: Getty Images)
Udodi Onwuzurike, nigériai sprinter a The Guardian szerint nem épül fel sérüléséből, így kihagyja a budapesti atlétikai világbajnokságot.

 

Nigéria minden idők második leggyorsabb 200 méteres sprintere, Udodi Onwuzurike az év elején 19.76 másodperces időt futott, azonban az Egyesült Államokban szerzett sérüléséből nem tudott felépülni. A korábbi U20-as világbajnoktól a Nigériai Atlétikai-szövetség (AFN) minimum dobogós helyezésre számított, de ezek a tervek egy combizomsérülés miatt meghiúsultak.

A 20 éves versenyző a 2022-es világbajnokságon debütált a nigériai csapatban. Onwuzurike az idén az ötödik leggyorsabb időt futotta és a világranglista 26. helyén áll. A nigériai futó Twitter-oldalán azt írta, hogy bízik abban, hogy jövőre erősebben tér vissza, csapattársainak eredményes budapesti szereplést kíván.

„Miután nemrégiben combizomproblémával küzdöttem, az orvosi csapatom azt tanácsolta, hogy hagyjam ki az idei világbajnokságot. Mindent beleadtam, de sajnos a testemnek pihenésre van szüksége, hogy megfelelően gyógyuljon és elkerülje a további sérüléseket. Ez a döntés nem volt könnyű. A szívemet beleadtam minden egyes pillanatba, ami ehhez az eseményhez vezetett, és hihetetlenül kiábrándító, hogy így ér véget a szezonom” – mondta a nigériai sprinter.

Onwuzurike hozzátette: „Minden lehetőséget megvizsgáltam, minden követ megmozgattam, de egyszerűen nincs már elég időm a teljes felépülésre. Minden okkal történik, és bár most nehéz belátni, őszintén hiszem, hogy ez a visszaesés csak felerősíti az elhatározásomat, hogy jövőre még erősebben térjek vissza.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik